<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1668687023147121&ev=PageView&noscript=1" />

Våre omvisninger

 • Foto: Brian Cliff Olguin/MiA
  Foto: Brian Cliff Olguin/MiA

Aktuelle omvisninger

Omvisninger i huset

I sommersesongen har vi omvisninger i huset hver søndag kl. 14, annenhver søndag kl. 12 og 14, og også kl. 13 de dagene det ikke er konsert. Kontakt oss for mer informasjon. Omvisningen gir et innblikk i gårdens historie gjennom fortellinger om livet ved gården gjennom 300 år. Bygningen inneholder en betydelig del av "De Mathiesenske samlinger" som består av gjenstander som er like rike historiefortellere som de er vakre.

For omvisninger utenom åpningstiden - se lenger ned på siden.

Hageomvisning

Annenhver søndag fra 03. juni har vi også hageomvisninger kl. 12. Omvisningene kombinerer historier om menneskene som benyttet seg av hagen med hagehistorie og botanikk, og blir ledet av kunsthistoriker og hageentusiast Anne Sollund.

 • Foto: Kari Greve/MiA
  1/1
  Foto: Kari Greve/MiA

Billettpriser omvisninger

Kr. 100 for voksne og kr. 30 for barn. Med MiA fordelskort: kr. 75 for vokse og gratis for barn.

Utenom åpningstid

Ta kontakt om dere er en gruppe som ønsker omvisning eller å besøke hagen utenom åpningstid. Maks. 25 pax per gruppe. Er dere flere, deler vi det opp på to eller tre omvisninger avhengig av antall besøkende. Vi tilpasser gjerne omvisningene etter ønsker og behov.

Prisen er 2000,- per gruppe, og omvisningen varer ca. én time. For omvisning i både hus og hage, er prisen 3000,-

Vi kan også være behjelpelig med møtelokale og enkel bevertning for dagkonferanser. 

Linderud gård leies ikke ut som selskapslokaler.

 • Foto: Brian Cliff Olguin/MiA
  Foto: Brian Cliff Olguin/MiA

Tilbud til skoleklasser

"Den hemmelige hagen"

"Den hemmelige hagen" er et opplegg tilrettelagt for 5. – 7. Opplegget består av et leseteater og praktiske oppgaver i den historiske hagen på Linderud gård. Museet kan ta imot en skoleklasse om gangen, dvs. maks. 30 elever pluss minst 1 lærer. Opplegget tar omtrent 1 time.

Tilbudet spiller aktivt på boka «Den hemmelige hagen» av Frances Hodgson Burnett fra 1911. Denne engelske barnebokklassikeren formidler hvordan en hage kan ha en helsebringende og gledespredende effekt på barn. Forarbeidet og det praktiske opplegget på museet skal skape forventning om og innsikt i:

 • Hvorfor ble det laget store hager allerede på begynnelsen av 1700-tallet?
 • Hvordan ble Linderud gårds hage brukt?
 • Hvem har utformet hagen gjennom tidene?
 •  Hvilke elementer består hagen av i dag?
 • Hvordan bruker moderne mennesker hager nå til dags?
 • Foto: Anne Line Abotnes/MiA
  1/1
  Foto: Anne Line Abotnes/MiA

Forarbeidet

Før klassen kommer på besøk gjennomfører elevene et leseteater basert på boka «Den hemmelige hagen» fra 1911 av Frances Hodgson Burnett. Manus og informasjon om gjennomføring vil bli sendt til skolen i god tid før gjennomføring. Denne aktiviteten er svært populær og gir øvelse i muntlige ferdigheter, samt lesing i faget.

Den praktiske oppgaven

Elevene får en kort innføring i Linderud gårds historie før de gjør en praktisk oppgave. De skal bruke kart og orientere seg frem til fem ulike steder i hagen. Under denne oppgaven skal elevene arbeide selvstendig, delt inn i fem grupper. De skal øve opp observasjonsevnen, skrive ned inntrykk, være kreative og samarbeide med hverandre.

 • Foto: Anne Line Abotnes/MiA
  1/2
  Foto: Anne Line Abotnes/MiA
 • Foto: Anne Line Abotnes/MiA
  2/2
  Foto: Anne Line Abotnes/MiA

Kontakt André Brunvoll på e-post: andre.brunvoll@mia.no, mobil: 41 42 74 79 for bestilling eller ytterligere informasjon om opplegget.