- 1/1
Kompostering med mark er en enkel, effektiv og luktfri metode for å omforvandle kaffegrut og annen organisk matavfall til fantastisk gjødseljord. Metoden passer både for hageeiere og alle som bor i leilighet med eller uten balkong.
Dette er et praktisk kurs der du lærer metode for å kompostere med meitemark og får lage og ta med hjem en mini kompostfabrikk - fylt med rød kompostmark, klare til å omforvandle organisk matavfall (inkludert kaffegrut) til fantastisk gjødseljord. Bingen du lager passer for en liten husholdning og alle som ønsker å teste ut markompostering.
I løpet av kvelden får du høre mer om hva som er viktig for å lykkes med denne typen kompostering, og du får med hjem noen tips om hvordan løse utfordringer som kan dukke opp på veien. Vi demonstrerer og viser frem hvordan du tar i bruk kompostjorda, inkludert det å brygge din egen næringsrike mark-te.
Kurset ledes av er Siri Mittet. Siri er grunnlegger av Gruten, en lokalt forankret virksomhet som skaper nye verdier av kaffeavfall. Hun har mastergrad i Folkehelse og i Miljø og Bærekraftig Utvikling fra England og USA, og lang erfaring som kurs- og foredragsholder.
Tiltaket er støttet av Oslo kommunes tilskuddsordning for urbant landbruk.
Praktisk info
Pris:
400,- (ordinær pris) / 300,- (redusert pris) for enkeltdeltaker
600,- (ordinær pris) / 450 ,- (redusert pris) for par som ønsker å lage én binge sammen
Deltakeravgiften inkl. materiell og utstyr til å lage binge.
Kurset foregår utendørs under tak i hagepaviljongen på gartnerboligen. Oppmøte ved gårdsplassen på Linderud gård. Kle deg etter været i tøy som tåler litt jord.
Ta gjerne med egen drill om du har (til å bore hull i bøtter), ellers får du låne dette på kurset.