Hopp til hovedinnhold

Kurs: Lag din egen blomstereng

Lurer du på hva som er forskjellen på en slåttemark og en blomstereng? Har du lyst til å anlegge din egen eng i hagen, borettslaget eller på hytta?

  • Fotografi, nærbilde av blomstereng med ulike engplanter.
    1/1
    Honorata Gajda/ Unsplash

Blomsterenger er levende natur- og kulturskatter, som gir mat og husrom for et mangfoldig insektliv. En eng kan øke det biologiske mangfoldet i urbane strøk, til glede for både insekter, fugleliv, og mennesker! 

På dette kurset får du en innføring i hvordan man kan komme i gang med eng, hvilke frø som kan brukes, og skjøtsel og slått av enga. 

Kurset begynner med en teoridel i barokksalen på Linderud gård, før vi går ut i nærmiljøhagen. Her er det etablert eng ved hjelp av tre ulike metoder: med høy, med frø og med pluggplanter. Vi ser på de ulike feltene, og planter ut pluggplanter av karve i enga i fellesskap.

Kurset holdes av Kristina Bjureke. 

Tiltaket er støttet av Oslo kommunes tilskuddsordning for urbant landbruk

Kristina Bjureke
Kristina Bjureke

Kursholder Kristina Bjureke er botaniker og universitetslektor ved Naturhistorisk museum/ Botanisk hage. Hun har i flere årtier formidlet om planter og viktigheten av biologisk mangfold, og i 2023 vant hun Plantearven-prisen for sitt arbeid. Hun har etablert blomstereng som et forskningsprosjekt i Linderud nærmiljøhage.

Praktisk info

Deltakeravgift: 300,- (ordinær pris) / 150,- (redusert pris). ​

Første del av kurset holdes i barokksalen i hovedbygningen på Linderud gård, med inngang fra gårdsplassen Deretter skal vi ut i hagen, så kle deg etter været!

Museum24:Portal - 2024.04.15
Grunnstilsett-versjon: 1