<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1668687023147121&ev=PageView&noscript=1" />
Photo/Background /

Få en forsmak på julen

Photo/Background /

Jul på herregården

Linderud gård slår opp døren og inviterer inn i en julepyntet herregård med omvisning og tablåer. Ute blir det liv og røre på julemarkedet, kanefart og tenningen av julegranen.

Photo/Background /

Liker du lukten av granbar og julemat?

Og blir du i godt humør av julepynt? Eidsvoll bygdetun blir pyntet med granbar, fakler og varmende bålpanner.  Bygdetunets venner tilbyr gratis gløgg. Og nissen kommer på besøk! 

Photo/Background /

Jul i Avistegnernes hus

I Avistegnernes hus kan du feire Postens julefrimerker 50 år, få historien om hvorfor alle brev til julenissen i Norge kommer til Drøbak, og oppleve satiriske julehilsener og en stor salgsutstilling i desember.

Photo/Background /

Førjul på storgården

Gamle Hvam museum inviterer til førjul hvor du kan oppleve juleforberedelser fra "gamle dager": Det skal lages sylte, pølser skal stappes, og kaker skal bakes på svartovn i kjøkkenet. I fjøset kan de minste dyppe lys, og det er mulig å få en kjøretur  med hest og slede.

Photo/Background /

Togtur til Julenissehuset

Stig om bord det lille toget i den store skogen, og hils på nissene som bor langs med Lommedalsbanen.

Photo/Background /

Stemningsfullt på Asker museum

Fra første søndag i advent kan du nyte en pyntet hage med lyslenker, julekrybben i stallen og nisseloftet.

Photo/Background /

Reis tilbake i tid på Follo museum

Ta med familien og bli med på førjulsaktiviteter fra gamle dager: Rull honningvokslys, lag marsipankonfekt, ta en tur med hest og slede, smi smykke og mer. 

Photo/Background /

Der pepperen gror

På Oslofjordmuseet kan du dykke inn i julekrydderens hjemland, og høre Linn Charlotte Klund og Paul Lübbe Europa fortelle om deres seiltur og møte med en annen kultur. 

Foto: Jørgen Kirsebom / Foto: Jørgen Kirsebom
Foto: Jørgen Kirsebom

Magisk julestemning på skinner

Drøm deg vekk i skumringen om bord damptoget på Tertitten. Varm deg i de historiske vognene med vedovner, lune tepper og tente parafinlamper.

Photo/Background /

Historisk førjul på bygdemuseet

Det skal godt gjøres å ikke komme i julestemning på et pyntet Lørenskog bygdemuseum, hvor du kan nyte julegrøt og andre godbiter. Bli også med på omvisning i fjøset om jul "før i tida". 

Heng med videre

Følg oss på Facebook og Instagram, og glem ikke å tagge dine MiA øyeblikk med #mia_museene_i_akershus eller museenes egne navn!