Hopp til hovedinnhold
src="https://dms-cf-08.dimu.org/image/013AkPUwQgq3?dimension=1200x1200"/>

Opplevelser og historier nær deg

src="https://dms-cf-09.dimu.org/image/0231yTmVhx37?dimension=1200x1200"/>
src="https://dms-cf-05.dimu.org/image/0136MvdEHyKq?dimension=1200x1200"/>

Eidsvoll museum

Eidsvoll museum består av flere besøksteder, deriblant Eidsvoll bygdetun. Bygdetunet er et av landets største med 29 historiske bygninger fra hele Eidsvoll. Her finner du også Okkupasjonsmuseet, som tar deg med til starten av andre verdenskrig, motstandsarbeid og dagliglivet under krigen.

I Feiring kan du besøke Feiring jernverk, Carsten Ankers lysthus og St. Pauls gruve. De tre stedene er historisk knyttet sammen, men er også spennende opplevelser og turmål hver for seg.

I Bodinsmia ved Minnesund er du tett på arbeidsdagen i ei bygdesmie fra tidlig 1900-tall, som har stått stille siden 1960-tallet.

Gamle Hvam museum

På toppen av en bakke i frodige Nes, møtes du av et autentisk gårdstun med praktfulle bygninger fra 1700- og 1800-tallet. Dette er den tidligere storgården Store Hvam. Her har det vært fast bosetting og drevet jordbruk i mer enn 1500 år.

Den ikoniske Svalgangsbygningen er den eldste på gården, og viser at bøndene som bodde her var velstående.

I hagen finner du en unik plantesamling. Nyt synet og duften av hageplanter fra hele Østlandet!

Hurdal museum Hulderhaugen

Hurdal museum Hulderhaugen i Doktorboligen er et visningssted, hvor du kan utforske Hurdals historiske samlinger og utstilling, og ikke minst oppdage nye og kjente historier fra nærområdet.

Museet skal være en møteplass til glede for både innbyggere og turister i Hurdal. Doktorboligen ligger nært sentrum i Hurdal, og har en flott hagetomt hvor du kan nyte omgivelsene.

Stein skole

Stein skole er en fargebombe av en opplevelse, for både unge og eldre sanser. Her kommer du tett på unike verker av kjente kunstnere som Reidar Aulie, Dagfinn Werenskiold og Henrik Sørensen. Sammen med andre kreative sjeler, bidro de til å skape et fantasifullt læringsmiljø for elevene på «Eventyrskolen».

Funnefoss industriarbeidermuseum

På Funnefoss industriarbeidermuseum, som ligger naturskjønt til langs med Glomma, reiser du tilbake i tid til arbeiderenes hverdag ved Funnefoss tresliperi fra 1875-1950.

Ullensaker museum

Innen 2025 skal Ullensaker museum flytte til nye omgivelser, fortrinnsvis på Jessheim. Lokalene på Tunet er derfor dessverre stengt for publikum.

Du kan fortsatt bli med museets formidlere på omvisninger i den flotte og dystre Trandumskogen. I tillegg arrangerer museet flere arrangementer på andre steder i Ullensaker.

src="https://dms-cf-09.dimu.org/image/0231yTmVhxBw?dimension=1200x1200"/>

Aurskog-Høland bygdetun

Bygdetunets mange stuer og bygninger lar deg utforske hverdagslivet gjennom tidene – en tidsreise med andre ord! Nyt også en sommerlig spasertur i den fargerike husmorshagen fra 1950-tallet.

Besøkssenter våtmark Nordre Øyeren

Bli bedre kjent med Nord-Europas største innlandsdelta, Nordre Øyeren. Hos besøkssenteret kommer små og store tett på dyrelivet og våtmarkene våre gjennom engasjerte naturveiledere, aktiviteter og utstillinger – alt i naturskjønne omgivelser.

Besøkssenteret er ett av seks autoriserte besøkssentre for våtmark i Norge.

Fetsund lenser

Visste du at tømmerfløting var en essensiell del av en av Norges viktigste industrier, trelastindustrien? På Fetsund lenser får du innblikk i den omfattende og spennende tømmerfløtingshistorien gjennom det historiske anlegget, omvisninger og utstillinger. Fløtingsanlegget er fredet som et nasjonalt industrielt kulturminne og er verdens eneste bevarte anlegg av sitt slag – kun 19 minutter med tog fra Oslo S!

Lørenskog bygdemuseum

Museet på Skårer gård er et grønt møtested med fokus på økologisk mat – fra jord til bord – og bærekraftig utvikling. Unn deg noe hjemmelaget i den sjarmerende kafeen, gjør miljøvennlige kjøp i landhandelen og nyt synet av de frodige skolehagene i sommerhalvåret.

Skedsmo bygdemuseum

Bygdemuseet formidler Huseby gårds mangfoldige og lange historie. Arkeologiske utgravninger har avdekket 4 000 år gamle spor etter mennesker der, og det har bodd folk fast på gården i minst 2 000 år. Det var en storgård, og i flere århundrer fram til slutten av 1800-tallet var Huseby prestegård. Da ble den tatt i bruk som fattiggård.

Tertitten, Urskog-Hølandsbanen

En halvtime utenfor Oslo kan du og hele familien bli med på en svært populær utflukt bak et pesende damplokomotiv i vogner fra forrige århundre. Her kommer store og små tett på en svunnen tid, hvor de majestetiske kullfyrte jernhestene rullet inn på stasjonen i en sky av damp og røyk.

src="https://dms-cf-03.dimu.org/image/03348TE5fkkX?dimension=1200x1200"/>

Asker museum

I Kunstnerdalen på Hvalstad ligger Asker museum. Her kan du tre inn i de vakre og unike kunstnerhjemmene til Tilla og Otto Valstad og forfatterparet Hulda og Arne Garborg. Hjemmene er omringet av den eventyrlige, barokkinspirerte hagen, som er verdt et besøk i seg selv, samt utstilling, kafé og butikk i den gamle Fusdallåven, og en mangfoldig samling av hus og gjenstander.

Asker museum består også av Strandsitterhuset på Konglungen, Albert Seheims ski og hjulmakerverksted på Sem, Sem sag og høvleri, Den gamle skolestua på Jansløkka og «Mini Vollen», Bækvolds modellsamling i Vollen.  

Grinimuseet

Grini var den største tyske fangeleiren i Norge under 2. verdenskrig. Her satt nesten 20 000 fanger i løpet av de fire årene leiren eksisterte. Det nye Grinimuseet er nå åpent, og her kan du dykke dypere ned i engasjerende utstillinger om den viktige Grinihistorien og hvorfor den fremdeles er relevant.

Lommedalsbanen

På Lommedalsbanen kan du og hele familien nyte en tur med det lille toget i den store skogen, både sommer, høst og før jul. Museumsjernbanen viser deg også den ukjente delen av anleggshistorien, som forandret landet vårt fra jordbruks- til industrinasjon.

Oslofjordmuseet

Sjarmerende Vollen i Asker har en lang og rik båtbyggertradisjon. Nederst i bukta finner du Oslofjordmuseet og museumshavnen. Her kan de minste bygge strikkbåt og teste den i innendørsbassenget, eller leke i styrhuset og kystledhytta. Du kommer også tett på historiske fritidsbåter, påhengsmotorer og temaer som marin forsøpling og byggingen av polarskuta Maud. Nyt også en kaffe og matbit med utsikt over fjorden.

src="https://dms-cf-05.dimu.org/image/022yjyv4z7hL?dimension=1200x1200"/>

Linderud gård

Hos Groruddalens herskapelige perle finner du et av landets vakreste historiske hageanlegg. Her kan du vandre og finne roen, eller bli med på omvisning i det staselige hovedhuset. Sammen med kunst- og møbelsamlingen «De Mathiesenske Samlinger» fortelles gårdens rike historie, som strekker seg tilbake til middelalderen. 

Du kan gå på konserter og arrangementer på Linderud gård fra april til desember.

src="https://dms-cf-01.dimu.org/image/022ynUDPpQC7?dimension=1200x1200"/>

Follo museum, Seiersten

Friluftsmuseet på Seiersten ligger i umiddelbar nærhet til idylliske Drøbak, og er både rik på natur og historie. Midt i det grønne, finner du gamle bygninger fra hele regionen, vekslende utstillinger og en hyggelig kafé med uteservering. Museet har også et verksted for bygningsvern.

Roald Amundsens hjem

På Svartskog kan du besøke Uranienborg – hjemmet til polarhelten Roald Amundsen. Huset står slik han etterlot det da han forsvant i isødet i 1928, og det gir deg et unikt innblikk i Amundsens liv og oppdagelser. Gå ikke glipp av den virtuelle opplevelsen av museet på nett.

Avistegnernes hus

Det sjarmerende galleriet i Drøbak sentrum er et møtested for tegnere og visningssted for ytringsbasert kunst. Det huser også bokhandel med kunstmateriell samt en bugnende salgsavdeling for kunst. Her kan du oppdage, bli rørt, lattermild og provosert av avistegninger, tegneserier og annen illustrasjonskunst.

Lyst til å besøke museene våre enkelt og billig?

Museum24:Portal - 2024.06.11
Grunnstilsett-versjon: 1