Hopp til hovedinnhold

Vinterferie på Follo museum

Prøv vår escapekoffert med temaet "kald krig" og få prøv deg på sløydoppgaver.
Velkommen til Follo museum i vinterferien!

  • 1/1

Escapekofferten "Kald krig"

Mandag–fredag kl. 11 og kl. 14. Gratis (bestill gratisbillett nedenfor)

Vil du kjenne hvordan kald krig kjennes på kroppen? Prøv vår escapeboks om Cubakrisen! 

Året er 1962. Verden er på randen av krig. Bli med på en intens opplevelse der du er mannskap på en sovjetisk ubåt. Kofferten du får tildelt gir tilgang til torpedoer med atomstridshoder, og avgjørelsen om å utløse tredje verdenskrig ligger i dine hender. Opplegget er basert på en sann hendelse under den kalde krigen, og er beregnet for ungdom fra 11 år. Opplevelsen er ledet av Follo museum, og utviklet i samarbeid med Den kulturelle skolesekken. Vi anbefaler grupper på 4 personer per koffert (det går fint å være færre!), og vi har visning kl. 11 og kl. 14 på hverdagene i vinterferien. Tilbudet er gratis, men du må reservere tid på forhånd for å være sikret plass. Billetter finner du nederst på siden. Billetten løser ut en koffert med plass for inntil fire personer. 

Sløydaktiviteter for barn

Mellom kl. 12-14 på hverdagene i vinterferien kan du prøve deg på sløyden! Du får lage et eget produkt som du kan ta med deg hjem eller gi bort i gave. Aktiviteten passer for barn fra 6 år. Vi har plass til fem barn per dag, og det koster 50 kr å delta. Billetter finner du nederst på siden. 

Åpen kafe og vinterkos!

Kafeen er åpen hver dag i vinterferien. Her kan du kjøpe deg en vaffel og kako og nyte ved bålpanna vår. Vi har også skihoppere og bobkjørere du kan låne med deg ut! Om snøen blir liggende håper vi å kunne tilrettelegge for å lage snøborger.

Velkommen til oss i vinterferien!