Hopp til hovedinnhold

Sommer på museet

Sommeren på Follo museum blir full av sol, vafler, is og omvisninger for hele familien. Velkommen til oss!

Omvisningsprogram i juli

Omvisninger i hele juli


I hele juli, tirsdag til søndag (stengt mandager),  tilbyr vi gratis omvisninger på museet. Tunverter i rolle viser dere rundt på museet og tar dere med på en reise tilbake i tid.


Omvisningene har begrenset antall plasser, og  kan reserveres på forhånd via museumsbillett.no. Ved å reservere billetter på forhånd er du sikret plass på omvisningene. 

Mating av dyra med dyrepasser

Kl. 11 - 11.30

Vet du hva kaniner spiser? Og hvilke plagg en får av ulla til sauen? Bli med oss å mate dyra på museet. Vi har kaniner og høner hele året, og om sommeren får vi også sauer. Så prater vi om hvorfor vi har husdyr, hva vi kan lage av melk og egg og hvor dyrene bor på museet.

Målgruppe: 2-8 år

Mystiske gjenstander

Kl. 12 - 12.45

Bli med på en omvisning i barnehøyde på museet. En rekke gjenstander har blitt borte for ulike folk på museet. Bakstekona har mistet bakstefløya si, obersten har mistet hatten sin, Lærer Skuterud kan ikke skjønne hvor pekestokken har blitt av? En artig opplevelse der barna må være med å lete etter gjenstander rundt i de gamle husene i Friluftsmuseet. Passer for barn i alderen 5-11 år.

Langs landeveien

Kl. 14 - 14.45

Tradisjonell omvisning på Follo museum for hele familien! Vi tar dere innom fire av museets historiske bygninger: Skysstasjonen Korsegården, Gamle Holstad skole, gårdshuset på Børsum og Drengestua. Omvisningen viser frem Follo-bygdene i et tidlig 1900-tall med gårdshistorie, klasseforskjeller og skolehistorie.

Alle omvisninger er gratis, og tilpasset familier med barn. Tilbudet er i sin helhet støttet av Frogn kommune via Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet samt Sparebank1. Museet takker for støtten og tilliten! 

Sesongåpning for kafeen

Kafeen holder åpent tirsdag - søndag hele juni, juli og august.

Follo museums kafe ligger i administrasjonsbygget. I kafeen får du kjøpt deg vaffel, is, kaker og varm og kald drikke. Vi har flere lokale Folloprodukter til salgs, blant annet Oppegårdbrus og flere håndverksprodukter i keramikk, ull og smidde produkter som er produsert av lærling i smedfaget her på museet.

Mysteriesekken kan du også kjøpe i kafeen, og på lenken under kan du lese mer om sølvmysteriet, vårt nyeste mysterium.