<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1668687023147121&ev=PageView&noscript=1" />

Huskonsert

Tradisjonsmusikk fra Follo fremført av Saaner Salongorkester

Saaner Salongorkester byr på et variert program med fengende marsjer, klassiske perler, innslag av serbisk folkemusikk, samt film-musikk. Programmet gjenspeiler salongorkestermusikken som hadde sin glansperiode på slutten av 1800-tallet. Musikksjangeren kan beskrives som en folkelig variant av klassisk musikk som ble arrangert for mindre orkestre og ensembler.

Spelemannslaget De frilynde har sin base i Follo, og det er den lokale folkemusikken som er vårt hovedfokus. Men for å pleie perspektivet på folkemusikken, så er det viktig også — å løfte blikket og studere slektskap og variasjoner fra nær og fjern.

Det siste året har De frilynde tatt opp samarbeid med folkemusikkmiljøet i Dalsland i Sverige. Her har det vært stor kontakt over grensa, og for folk i vestre del av Dalsland, så var det Halden som var «byen». Etter en smakebit fra dette stoffet, så tar vi denne gangen en liten rundtur omkring i Sør-Norge — for så å lande med 2 perler fra Enebakk som nylig er rekonstruert etter en håndskrevet notebok fra 1853.

Konserten holdes i hovedbygningens utstillingssal.

Inngang koster 100,- eller 120,- inkl. kaffe og kake.

Torsdag 5. september, kl. 19 (NYTT TIDSPUNKT!)
Utstillingssalen, Follo museum, Seiersten
Ingang: 100,- / 120,-  inkl. kaffe og kake

  • 1/1