Hopp til hovedinnhold

Høstferie på Follo museum

Fra 30. september - 8. oktober har vi åpen kafe, mysterisekk, og flere spennende aktiviteter for barna.

  • 1/1

Omvisninger hver dag i åpningstiden

Kom og besøk dyra våre!
Vet du hva kaniner spiser? Og hvilke plagg en får av ulla til sauen? Bli med oss å besøke dyra på museet. Vi har kaniner og høner hele året, Vi forteller om hvorfor vi har husdyr, hva vi kan lage av melk og egg og hvor dyrene bor på museet.
Varighet: 20 min

Omvisningen starter kl. 12 hver dag i høstferien (stengt mandager) og passer for de aller minste barna, 3-7 år. Omvisningene koster 50 kr per barn, og har et begrenset antall plasser per omvisning. Voksne i følge med barna er gratis.


Mystiske gjenstander
Bli med på en omvisning i barnehøyde på museet. En rekke gjenstander har blitt bort for ulike folk på museet. Bakstekona har mistet bakstefløya si, obersten har mistet hatten sin, Læreren kan ikke skjønne hvor pekestokken har blitt av og dattera til teglsteinarbeideren har hatt en kjæreste på besøk, men hvor er skjorta? En artig opplevelse der barna må være med å lete etter gjenstander rundt i de gamle husene.

Omvisningen starter kl. 14 hver dag i høstferien (stengt mandager) og passer for barn i alderen 4-8 år.
Varighet: 45 min

Omvisningene koster 50 kr per barn, og har et begrenset antall plasser per omvisning. Voksne i følge med barna er gratis.

Kan søppel bli til kunst?

3. oktober kl. 11-14 kan du bli med barnekunstformidler Mette Torstensen å lage kunst med lupen på bærekraft! Kunsten skal stilles ut ved museet.

Follo museum er vertskap for kunstprosjektet: ”Ung kunst - med lupen på bærekraft” på vegne av Frogn kommune. Med på prosjektet er kunsthistoriker og barnekunstformidler Mette Torstensen. Prosjektet passer for barn fra 6-10 år. Det er helt gratis og har begrenset antall plasser.

Mette gir barna en innføring i installasjonskunst, landart, kunst av gjenbruksmaterialer og bærekraftig kunst fra samtidskunsten. Alle vil så få lage en egen verden i en åpen boks med materialer fra naturen, maling og diverse dekor. Hva handler din verden om? En drøm, en følelse, en sak du er opptatt av? Fremtiden for jordkloden - ødelagt eller reddet? Hvilke materialer velger du for å understreke budskapet?

Til slutt skal vi sammen skal vi også lage et stort felles verk. der et laftet lite hus vil preges av maritim søppel. Felleskunsten blir stående som en utstilling ved museet i oktober.

Kanelbollens dag

Finnes det noe bedre enn nystekte kanelboller? Vi tror ikke det! 

Ta kveldsmaten hos oss 4. oktober - rykende ferske kanelboller serveres i kafeen fra kl. 17.30 - 19.30.

Gratis inngang lørdag

7. oktober holder vi åpen dag med gratis omvisninger. Denne dagen kan du også besøke bakstekona i bryggerhuset, og lære deg å bake potetlomper. Denne dagen er støttet av Frogn kommune via barne-, ungdoms- og familiedirektoratet.


Velkommen til Follo museum i høstferien!