Hopp til hovedinnhold

Besøkssenter våtmark Nordre Øyeren har fokus på å lære gjennom aktivitet, lek og undring. Aktivitetene foregår hovedsaklig utendørs i naturens eget klasserom. Vi bruker mye naturlige rekvisitter i naturveiledningen, og dialog og aktiv deltagelse står i fokus. Hos oss får man muligheten til å lære om naturen i naturen. 

Vi har som mål å formidle kunnskap og omsorg for naturen, og spesielt våtmark, gjennom å styrke forståelsen av økologiske og kulturelle sammenhenger, og samtidig øke bevisstheten om menneskets rolle i naturen.

  • Foto av en naturveileder som forteller tre barn om en utstoppet dompap ute i naturen
    1/2
  • Foto av to barn med redningsvest på som kikker i en lupeboks etter vann insekter
    2/2

Nedenfor kan du velge det trinnet som er aktuelt for dere med ulike opplegg og tema innenfor hvert trinn. Oppleggene er tilpasset de nyeste kompetansemålene. Vi har en rekke andre leker og aktiviteter enn det som står beskrevet her. Spør gjerne hvis dere har spesielle tema dere jobber med. Ønsker dere besøk av oss kommer vi gjerne til deres skole eller nærnatur.

All naturveiledning er gratis for barnehager og grunnskoler. For videregående skoler og universiteter kan dere ta kontakt for våre priser.

Kontakt oss

Eilen Bjotveit Wiborg
Eilen Bjotveit Wiborg
Naturveileder
Henning Flørenes
Henning Flørenes
Naturveileder
Museum24:Portal - 2024.06.11
Grunnstilsett-versjon: 1