-
Flinke blåskjellkokker tester ut ulike oppskrifter på Skjælsøndag. Foto: Eva Groven/Budstikka
Mange steder langs Oslofjorden var det en gammel tradisjon å komme sammen og høste og koke blåskjell i fjæra i påskeuka. Tradisjonen er fremdeles høyst levende blant Slemmestadfolk, som samles på stranda "skjæltorsdag", som de kaller dagen. I Vollen har Vollen historielag holdt skikken i hevd med en liten tidsforskyvning til søndagen etter påske.
Også i år inviterer vi sammen med historielaget alle til å ta turen for å smake på blåskjell, og forhåpentligvis få en smak på våren.
Samtidig minner skjælsøndagen oss om Oslofjordens tilstand, for der fjorden før var full av skjell som kunne høstes, må skjellene nå kjøpes i butikken.
Arrangementet er på stranda utenfor museet, passer for alle og er gratis.
- 1/1
Blåskjell smaker godt for store og små. Fra fjorårets Skjælsøndag.