Hopp til hovedinnhold

Moderne ikoner

Sommerens siste utstilling heter "Moderne ikoner" og er av Heidi Hestnes og Elin Anita Aasland. De har siden 2010 jobbet sammen for å finne frem til sitt eget ikonuttrykk ved hjelp av tradisjonelle og nye maleteknikker. Gå ikke glipp av denne vakre utstillingen!

  • 1/1

Ikonkunst

Utstillingen er et resultat av et samarbeidsprosjekt mellom Elin Anita Aasland og Heidi Hestnes. De har lenge vært betatt, berørt og inspirert av kirkens kunst og arkitektur, med alle de vakre glassmaleriene, utsmykningene, ornamentikken og de gullbelagte ikonene. Siden 2010 har de jobbet sammen for å finne frem til sitt eget ikonuttrykk ved hjelp av tradisjonelle og nye maleteknikker. Dette samarbeidsprosjektet kaller de Prosjekt iKon.

Ordet «ikon» har gresk opprinnelse, og det betyr ganske enkelt et bilde. De fleste vil nok forbinde «ikon» med de kristne gresk/russiskortodokse framstillingene av Jesus, Jomfru Maria -og andre hellige personer, helgener, disipler, profeter etc. Slike ikoner er bilder av en fortellende/forkynnende karakter, som også kan være gjenstand for tilbedelse. Ikoner er oftest malerier som er malt på tre, men en finner også ikoner malt på lerret, direkte på vegg eller som mosaikk.

Prosjekt iKon kon tar utgangspunkt i middelalderens ikonkunst og bruker de samme teknikkene og prinsippene som ble brukt i middelalderens ikoner. De bruker temperamaling på treplater, legger på gull og risser inn sin egen ornamentikk. Hvert ikon er unikt og individuelt utformet. De ønsker at noe av den essensen som de tradisjonelle ikonene og ornamentikken formidler, videreføres og fornyes gjennom deres ikonkunst.

Prosjekt iKon kombinerer det sarte, sakrale med det mer formfaste og geometriske. Kunstnerne ønsker at den estetiske opplevelsen kan bli en åpning mot en spirituell søken og erfaring i mennesket. De håper at du gjennom ikonene kan finne ro, meditasjon og ettertanke.

Utstillingsperiode lørdag 23. juli til og med søndag 28. august.

PROGRAM FOR ÅPNINGEN 23. JULI:

  • 12:00: Kafeen åpner​13:00 - Offisiell åpning av utstillingen
  • 14:00: Omvisning inne på Stein skole. Bill. kr 90,-/45,- (vi setter opp flere omvisninger ved behov)
  • 16:00: Vi stenger!

Finn ut mer
  • 1/1