Hopp til hovedinnhold

Nes kirkeruiner ligger ved Vormsund, på neset der elva Glomma møter Vorma. Legg turen innom for en storslått utsikt til elvemøtet og Nesbygda.

Historien

I førkristen tid var det offerplass stedet. Kirken ble bygd på 1100-tallet som en langkirke i romansk stil. Mange gifter seg fortsatt her, i en kirke med gress på gulvet og himmelen som tak!

I 1854 brant kirken ned. På grunn av faren for leirras ble den ikke bygget opp igjen. Noe av inventaret fra den gamle kirken ble reddet og befinner seg i dag i den nye Nes kirke fra 1860. I dag samles stadig flere mennesker til gudstjenester, konserter og bryllup på dette storslagne stedet.

Besøksadresse:  Ullershovvegen, 2160 Vormsund

Nes kirkeruiner driftes av Nes kommune

For vielser i kirkeruinene og andre henvendelser, kontakt Nes kommune på postmottak@nes.kommune.no 


  • 1/3
    Foto: Didrick Stenersen
  • 2/3
    Foto: Akershus Reiselivsråd / VOR
  • 3/3
    Foto: Didrick Stenersen

Viktig informasjon til besøkende på Nes kirkeruin

Det er ikke tillatt med ferdsel i bil eller annet kjøretøy ned til Nes kirkeruin på nattestid!

Det er satt opp veibom ved gården Ullershov, med informasjon om åpningstider. Veibommen går ned klokken 23 og åpner ikke før klokken 7 på morgenen.

I vinterhalvåret vil veien i perioder være uframkommelig med kjøretøy, på grunn av is eller snø.  All ferdsel vil da være på eget ansvar.

Veien ned til ruinen er en vakker vei i et nydelig kulturlandskap. Anbefales som en fin gåtur, og da er ruinen døgnåpen, i all slags vær og tid!

Museum24:Portal - 2024.05.16
Grunnstilsett-versjon: 1