Hopp til hovedinnhold

Langtidshevet speltbrød

Oppskriften gir tre brød

  • 1 kg siktet spelt
  • 0,5 kg grovmalt spelt
  • 2 ts salt
  • 5 gram gjær
  • 1 liter vann

Elt alle ingrediensene sammen i en bakebolle og la heve over natten, ca 16 timer. ​

Ha deigen over på et melet bakebord og elt den godt sammen. Del i tre emner som formes til brød. Ha brødene over i smurte eller bakepapirkledte former. Pensle med vann og strø over godt med sesamfrø, det gir en god nøtteaktig smak på skorpa. Skjær noen snitt i brødene med en skarp kniv. 

La brødene heve til dobbel størrelse, det tar ca 1,5 til 2 timer. 

Forvarm ovnen til 250 grader. Sett brødene på nederste rille og senk temperaturen til 200 grader. La brødene steke i 30-40 minutter. 

Avkjøles på rist. 

  • 1/7
    Ferdig hevet deig etter 16 timer
  • 2/7
    Elt deigen godt sammen på et melet bakebord
  • 3/7
    Pensle med vann og strø på et godt lag sesamfrø
  • 4/7
    Brødene er ferdig hevet
  • 5/7
    Snitt brødene for at de ikke skal sprekke under hevingen
  • 6/7
  • 7/7
    Nybakt brød med...?
Museum24:Portal - 2024.03.19
Grunnstilsett-versjon: 1