Hopp til hovedinnhold

Havreboller

Lite slår duften av fersk gjærbakst. Her får du oppskriften på mettende havreboller uten melk og egg.

  • 600 gram siktet spelt eller siktet Dala landhvete​
  • 300 gram lettkokte havregryn
  • 150 gram kokosblomstsukker eller vanlig sukker
  • 1/2 ts salt
  • 1 ts malt kardemomme
  • 25 gram fersk gjær
  • 5,5 dl havremelk, romtemperert
  • 150 gram melkefri margarin

Ha alle ingrediensene i en bakebolle, med unntak av margarin. Elt alt sammen i ca 10 minutter. Tilsett margarin i små terninger og elt til deigen slipper kantene i bollen og all margarinen er eltet godt inn i deigen, etter ca 10 minutter. 

La deigen heve til dobbel størrelse, ca 30 min.

Del deigen i 24 emner, trill til boller og legg på et bakepapirkledd stekebrett. 

Stek bollene ved 225 grader over- og undervarme i ca 10-12 minutter. 

Avkjøles på rist. Bollene er fine å fryse. 


Oppskriften er basert på Trines matbloggs oppskrift på "Verdens beste boller!"

  • 1/1
Museum24:Portal - 2024.04.15
Grunnstilsett-versjon: 1