<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1668687023147121&ev=PageView&noscript=1" />

Polarskipet "Maud"- Skipsbygging mot alle odds

«Det er Deres sak at bygge skuten, min at føre den mot polen», var beskjeden båtbyggeren Christian Jensen fikk av polfareren Roald Amundsen i 1916. Det skulle vise seg å være en svært utfordrende oppgave for båtbyggeren i Vollen.

  • Foto: Anne Bakken Sandtveit
    1/1
    Foto: Anne Bakken Sandtveit

Historien om byggingen av «Maud» er derfor svært interessant og et viktig kapittel både i historien om norsk polarforskning og norsk skipsbygging. Da skipet seilte ut gjennom Oslofjorden i juni 1918, skrev Christian Jensen at han satt med følelsen av at skipet aldri ville komme tilbake igjen. «Maud» kom imidlertid tilbake til Vollen i 2018 – 100 år etter avgang.

​Ulike sider ved "Maud"-ekspedisjonen

Foredraget er et ledd i Oslofjordmuseets ambisjon om å formidle ulike sider ved «Maud»-ekspedisjonen, som har sterk lokal tilknytning i Vollen. I foredraget inviteres publikum til et dykk inn i byggeprosessen av skipet, samt de egenskaper skipet viste under sin 7 år lange ekspedisjon fra 1918-1925.»

  • Foto: Nasjonalbiblioteket
    1/1
    Foto: Nasjonalbiblioteket

Foredraget holdes av Bjørn Skogstad, formidlingsansvarlig ved Oslofjordmuseet. I sin masteroppgave (2016) i historie forsket Bjørn på «Maud»-ekspedisjonens vitenskapelige arbeid, samt byggingen av «Maud.

Billettpris: 50 kr.

Billetter blir solgt i døra, eller kan forhåndskjøpes på museet i våre åpningstider.

På grunn av smittevernhensyn kan vi kun ha 50 deltakere på arrangmentet. Det blir derfor billettsalg etter "førstemann til mølla" prinsippet.