<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1668687023147121&ev=PageView&noscript=1" />

"Maud"-ekspedisjonen 1918-25. I vitenskapens tjeneste

Roald Amundsen har ofte blitt omtalt som den største polfareren gjennom historien og listen over hans suksesser i polarområdene er innholdsrik. «Maud»-ekspedisjonen (1918-1925) har imidlertid ikke fått en plass i den nasjonale hukommelsen. Til tross for dens viktige vitenskapelige arbeid er ekspedisjonen nærmest blitt glemt, og står som en mislykket parentes i Amundsens ellers så suksessfulle karriere.

  • Foto: Nasjonalbiblioteket
    1/1
    Foto: Nasjonalbiblioteket

Vitenskapelig arbeid

I dette foredraget inviteres publikum til et dykk i det svært omfattende og viktige vitenskapelige arbeidet som ble gjennomført på ekspedisjonen. Resultatene etter den syv år lange ferden satte en ny standard for moderne polarforskning. Foredraget følger i Oslofjordmuseets rekke av «Maud»-relaterte arrangementer, der formidling av ekspedisjonens ulike sider står sentralt.

  • Foto: Anne Bakken Sandtveit
    1/1
    Foto: Anne Bakken Sandtveit

Foredraget holdes av Bjørn Skogstad, formidlingsansvarlig ved Oslofjordmuseet. I sin masteroppgave (2016) i historie forsket Bjørn på «Maud»-ekspedisjonens vitenskapelige arbeid, samt byggingen av «Maud.

Billettpris: 50 kr.

Billetter blir solgt i døra, eller kan forhåndskjøpes på museet i våre åpningstider.

På grunn av smittevernhensyn kan vi kun ha 50 deltakere på arrangmentet. Det blir derfor billettsalg etter "førstemann til mølla" prinsippet.