<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1668687023147121&ev=PageView&noscript=1" />

Hannemone og Hulda - en utstilling om en forelskelse

Med illustrasjoner av Jenny Jordahl

  •  (Foto/Photo)
    Illustrasjon: Jenny Jordahl

Sommerens første utstilling i galleriet på Stein skole tar utgangspunkt i Jenny Jordahls barnebok, Hannemone og Hulda som handler om en havfrue og en hulder som forelsker seg i hverandre.

En lever i skogen og en i havet. En gang i året er det duket for fest. Da skal man finne sin make. For Huldre er dette tømmermenn. For Havfruer er det sjømenn. Men verken Hulda eller Hannemone finner noen som passer. Eventyrlysten er stor og de drar ut i verden - og der finner de hverandre.

Fortjener en plass på veggen

Jordahl har laget en nydelig barnebok om kjærlighet og å finne den rette. Illustrasjonene er humoristiske og lekende, men også romantiske og drømmende. De passer perfekt i en barnebok og tar oss lett med inn i en eventyrverden med huldre, havfruer, tømmermenn og sjømenn i mange former og fasonger. Samtidig er illustrasjonene fine hver for seg, med sterke farger og følelser. Vi synes derfor de fortjener en plass på veggen.

Det vil i tillegg vises et utvalg av Jordahls andre illustrasjoner som belyser forskjellig typer kjærlighet og kampen for å kunne få være den en er og elske den en elsker.

  •  (Foto/Photo)

Hyller mangfold

«I bunn og grunn handler boken om mangfold, forteller forfatter Jenny Jordahl.  Det fine med å lage en eventyrverden, er at den kan være litt bedre enn den virkelige verden. Kjønnstematikk er noe jeg engasjerer meg sterkt for, og har jobbet mye med tidligere. Jeg ville lage en fortelling som hyller mangfold, sier Jenny» (Blikk, 2. oktober, 2017)

Utstillingsåpning

Utstillingen åpner lørdag 21. mai kl. 12. 
Offisiell åpning kl 13:00.

Det blir også forfatterbesøk og høytlesning på åpningsdagen.