Hopp til hovedinnhold

Geir Brohjem - Malerier

Årets kunstutstilling i Stein skoles galleri viser utvalgte verker av kunstner Geir Brohjem.

  • 1/1
    Kilde: Geir Brohjem

Kunstneren Geir Brohjem (f. 1970) er bosatt på Hamar og har verksted på Disen kulturtun. Han har en Bachelor in Fine Art fra University of Central England.

Brohjem har vært uttøvende kunstner siden 1998, og har arbeidet utsmykkinger, installasjoner og en rekke utstillinger. Han har også vært festivalutstiller i Ingeborg Refling Hagens Kulturhus under Ingeborgdagene.

Sommeren 2024 kan du se utvalgte verker i Stein skoles kunstgalleri. Inngang i galleriet er gratis og åpent for alle. Utstillingen står t.o.m. 25. august 2024.

Velkommen til utstillingsåpning søndag 9. juni 2024!

Om utstillingen - kunstnerens ord

Horisonten utvider seg igjennom livet og som vandrere i eget liv, beveger vi oss igjennom utallige indre og ytre landskap. Og mens horisontene utvides, innsirkles vi i eget liv og oppgdager vår betydning i at vi er mere støv og skygge et øyeblikk her på denne blå planet i et uendelig univers. 

Arbeidene tolker landskap, betraktninger over tiden som går, og de å bearbeide tilværelsen igjennom å ta vare på de viktige øyeblikkene. Hva er da så viktig med landskapene vi vandrer i, kan man spørre seg - de bare er der. I en tid hvor det viser seg at vi ikke er i stand til å ta vare på eller forstå betydningen av langsiktighet igjennom vår behandling av landskapet rundt oss, mener jeg det er riktig å insistere på det uberørte og tidløse uttrykket og tolkninger av våre omgivelser.

  • 1/1
    Kilde: Geir Brohjem

Hvor er disse stiliserte kulisser, hvor naturen står uberørt og kun skyene beveger tiden slik vi oppfatter den? Kanskje de må komme innenfra, for at vi kan kjenne på hvordan de er en del av oss og vi en del av disse landskap og gjøre oss i stand til å ta vare på det som er rundt oss i hverdagen.

Kan hende arbeidene er en undring over natur rundt - og i oss. Som kulisser til bruks, mens vi lever våre liv og gjør som vi gjør.   

Takk og værsågod.

Geir Brohjem, 13. mars 2024

Museum24:Portal - 2024.05.16
Grunnstilsett-versjon: 1