Hopp til hovedinnhold

Sportskafé på Skulerudstua

Leikaringen Hunar inviterer til åpen kafé hver søndag kl. 11-15 fra slutten av januar til slutten av april 2024.

Ta deg en tur i marka, og kom innom for en velfortjent hvil! Man kan parkere ved gamle Fredheim skole og gå langs grusveien til du kommer til den idylliske Skulerudstua. Her er det fyr i peisen, og salg av kaffe, te, solbærtoddy og Lørenskogs beste vafler!

Lørenskogs eldste bygning

Skulerudstua ligger vakkert til på overgangen mellom Østmarka og det svakt kuperte jordbrukslandskapet i Lørenskog, og må ikke forveksles med den større Skullerudstua i Oslo (skulle du ta feil er det ikke mer enn en litt lang dagsmarsj i mellom). Mange har Skulerudstua som mål i seg selv, men den kan også brukes som utgangspunkt for å komme videre til for eksempel Halssjøen eller Mariholtet.

Skulerud var tidligere våningshus på Skulerud gård, som kan ha blitt ryddet allerede i vikingtida. Den eldste delen av stua er trolig fra 1669 og er den eldste bevarte bygningen i Lørenskog. Den nyere delen er fra 1770. På 1990-tallet gjennomførte kommunen en omfattende restaurering som førte til at det nedslitte, men verneverdige våningshuset ble satt opp i skikkelig stand, slik det står i dag.