Hopp til hovedinnhold

Kurs: Kom i gang med dyrkinga (mars)

Gikk du glipp av dyrkekurset i februar? I mars kommer en ny sjanse for å lære mer om dyrking av ulike spiselige vekster. Bli med på kurs å få kunnskapen du trenger for å gå godt forberedt inn i sommersesongen!

NB! Arrangementet har funnet sted

Gikk du glipp av dyrkekurset i februar? I mars kommer en ny sjanse for å lære mer om dyrking av ulike spiselige vekster.

Lørenskog bygdemuseum
26. mars 2025
18.00 – 20.00 (I Fjøset)

Uansett om du har en vinduskarm, balkong, terrasse eller stor hage, er muligheten mange for å dyrke frem et bredt spekter av spiselige vekster hjemme.  Og selv om sommersesongen enda ligger et stykke foran oss er det nå på tide å komme i gang med dyrkinga!

I mars er det tid for å så tomater, sommerblomster og salat, for å nevne noen. Disse trenger alle litt ulike temperaturer og forhold for å lykkes. På dette kurset får du lære om hva som bør sås og plantes når, hvordan du avler opp sunne planter og hvordan du kommer i gang med dyrkingen uansett hva slags plass du har tilgjengelig.

Kurset er både teoretisk og praktisk, og det vil bli rikelig med tid til å stille spørsmål.

Kursholdere er Nina Berge og Magnar Lønnkvist Røri. Nina har jobbet med formidling av dyrking og kompostering gjennom et langt liv. Magnar er pedagog med bred erfaring fra landbruk og hage. Begge jobber nå som skolehagelærere ved Lørenskog bygdemuseum.

NB! Om du deltok på kurset i februar vil innholdet være mye av det samme. Vekstene du får lære om vil derimot være nye.

  • Nærbilde i drivhus av plante med umodne tomater.
    1/1

Praktisk info

  • Kurset krever ingen forkunnskaper, og du får alt du trenger av materiale på kurset.
  • Ta med deg en tom isboks eller lignende for å frakte pottene med deg hjem.
  • Det koster 300,- å delta på kurset
  • Kurset har 15 plasser 
Museum24:Portal - 2025.03.18
Grunnstilsett-versjon: 2