<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1668687023147121&ev=PageView&noscript=1" />

Villa Sandmo og byggene på eiendommen

Også den nyere historien må bevares og formidles

 • (Foto/Photo)
  1/1

Villa Sandmo

Villa Sandmo ble bygd i 1947 og er i såkalt byggmesterfunkis. Sandmo og de andre byggene på eiendommen tilkom bygdetunet i 2011.

Villa Sandmo huser i dag kontorene til de ansatte og telefonutstillingen som ble satt opp i 2015. Resten av bygget er i en musealiseringsprosess og er planlagt å formidle middelklassens liv og kultur i etterkrigstiden.

Rundt Sandmo er den flotte hagen som husmoren Greta Bjørklund la voldsomt mye energi og kjærlighet ned i. Hagen er restaurert av Hagegruppa, en gjeng frivillige som har lagt ned mange dugnadstimer på stedet. De har jobbet etter museale prinsipper der de har laget en hageplan basert på blant annet flere års kartlegging av vekstene i hagen.


 • (Foto/Photo)
  1/4
  (Bilde 1 av 4)
 • (Foto/Photo)
  2/4
  (Bilde 2 av 4)
 • (Foto/Photo)
  3/4
  (Bilde 3 av 4)
 • (Foto/Photo)
  4/4
  (Bilde 4 av 4)

Katthult og smia

I overetasjen ligger det som opprinnelig var en utleieleilighet kalt Katthult. Her har vi møtelokaler for frivillige lag og foreninger som er knyttet til bygdetunet. 

I kjelleren ligger smia der Øyvind Bjørklund tok alt fra små reparasjoner for lokalmiljøet til større oppdrag for det offentlige. Museet har en egen smiegruppa som holder smia åpen den første mandagen hver måned, slik at man kan komme innom og prøve å smi.

I smia holder også Aurskog-Høland gammelteknisk forening til, de møtes hver tirsdag.

 • (Foto/Photo)
  1/2
  (Bilde 1 av 2)
 • (Foto/Photo)
  2/2
  (Bilde 2 av 2)

Grisehus

Grisehuset har flere rom og det ene rommet hadde luke i gulvet med møkkakjeller under. Det brukes i dag til oppbevaring og vedskjul.


Garasje

Av noe nyere dato. Brukes i dag til oppbevaring.


Hønsehus og utedo

Ikke i bruk i dag.