<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1668687023147121&ev=PageView&noscript=1" />

Alltid på vakt

Aurskog-Høland bygdetun ligger i sentrum av Hemnes og består av 21 bygninger fra små husmannsstuer til den herskapelige Kinnestadbygningen. 

Her er det store områder med rom for lek, kos og moro i åpne historiske omgivelser. Vi holder kurs i brødbaking, har foredrag, lager tradisjonsmat og har et variert tilbud av aktiviteter gjennom innendørs og utendørs året.

Hvis det ikke står noen spesielle aktiviteter i kalenderen, er det uansett bare å ta kontakt. Vi åpner hus, gir omvisninger og legger tilrette for besøk på kort varsel!  Vi har storkjøkken og universelt tilrettelagte toalettfasiliteter. Vennligst merk at selv om vi gjør vårt beste for å legge til rette for rullestolbrukere, har enkelte av de eldre bygningene høye terskler og smale døråpninger.        ​

Våren 2018 åpnet utstillingen "Alltid på vakt". Den handler om de lokale jordmødrenes virke her i Høland. Du finner også en del om S. Høland sykestue som var i drift fra 1930 til utpå 1960-tallet. Karoline Skullerud, overjordmor på Fødselsstiftelsen i Kristiania, har fått sitt eget rom i utstillingen. Se hennes spennende historie. 

Utstillingen finner du i Mangenstua. Ta kontakt med oss for omvisning.