Hopp til hovedinnhold

Gamle Hvamsdagen

Gled deg til årets folkefest på Gamle Hvam!

 • 1/7
  Foto: Tom Jøran Bauer/MiA
 • 2/7
  Foto: Tom Jøran Bauer/MiA
 • 3/7
  Foto: Tom Jøran Bauer/MiA
 • Bildet viser en kvinne som har på seg et forkle. Kvinnen steker byggmelsvafler på en svartovn.
  4/7
  Foto: Tom Jøran Bauer/MiA
 • 5/7
  Foto: Tom Jøran Bauer/MiA
 • 6/7
  Foto: Tom Jøran Bauer/MiA
 • 7/7
  Foto: Tom Jøran Bauer/MiA

Også i år arrangerer vi den tradisjonelle Gamle Hvamsdagen sammen med Gamle Hvams venner. Tunet fylles med musikk, tradisjonsmat, håndverk og glade mennesker mellom 12 og 16.

Mat

Det blir salg av pølser, lapper, byggmelsvafler stekt på svartovn, og rømmegrøt. Blir man tørst serveres det bålkaffe, brus og saft. Det er mulig å betale med Vipps eller kontanter. Den gammeldagse landhandelen er også åpen hvis man får lyst på drops eller sjokolade. 

Historiske innslag

Gjennom dagen vil Gammeltraktorens venner, Nes brannhistorisk forening og Gamle Hvams venner skaper stemning. Våre flotte frivillige demonstrerer steking av flatbrød og kinning av smør. Museets utstillinger er også åpne, så her er det mye å se på! 

Håndverk

Husflidslaget, Gamle Hvams venner og andre står for demonstrasjon og salg av håndverk. Her kan du oppleve blant annet farging av garn og nålebinding. 

Bygningsvern

Ønsker du å vite med om de pågående restaureringsprosjektene på Gamle Hvam? Bli med på befaring med bygningsvernrådgiver Vegard Røhme, Akershus bygningsvernsenter

Underholdning

SAFFA, Samarbeidsorganet for folkedans og folkemusikk i Akershus, underholder fra scenen med flere spellemannslag og en nyskrevet barneforestilling. Gjennom slåtter, sanger, regler og fortellinger får du være med inn i en fargerik verden hvor vi undres over hva som har vært, hva som er, -og hva som kanskje kommer? Vi møter mennesker, dyr og vesener som er både morsomme, spennende og litt skumle. Ja, både litt lum, fum og budli-bu...! Gjerstadberget og Vestrum har til denne forestillingen plukka ut materiale spesielt egna for barn fra folkemusikkarkivet i Akershus, og et utvalg av de mange fortellingene etter Anna Monrad fra Nes. 

Praktisk informasjon

Parkering er gratis, og skjer på anviste plasser. 

Billetter kan kjøpes på forhånd eller i boden nede ved parkeringen. 

Museum24:Portal - 2024.06.11
Grunnstilsett-versjon: 1