Hopp til hovedinnhold

Førjul på Gamle Hvam

Ta med hele familien og opplev hvordan jula ble forberedt på gårdene i gamle dager.

 • 1/1
  Foto: Ingrid Aas/MiA

Jul på gamlemåten

Etter to år med avlysninger på grunn av pandemi, er tradisjonen med Førjul på museet tilbake. Det blir mye gøy for både store og små! Her kan du få den fine, rolig julestemningen, nyte god mat og kanskje kjøpe noen julegaver.

På kjøkkenet i Gulbygningen bakes det småkaker og kokes smultringer, og damene forbereder julemat. I fjøset kan man se hvordan sylte lages og det stappes pølser. Det blir også lysdypping i fjøset for barna. Kanskje en fin julegave?

Det blir kaféutsalg der man kan kjøpe nybakte kaker, varm drikke og enkel julemat. Ute på tunet i pølseboden blir det solgt pølser, brus og varm saft. Borte ved lintørka er kaffebålet i gang, og venneforeningen selger kornband. Landhandelen er åpen, og der finnes det både bøker, leker og gammeldagse drops. 

Boddingfjell selger sauefeller og annet fint i en av bodene på tunet, og Nes husflidslag kommer og har utsalg av håndarbeidsprodukter inne i det gule huset. På scenen ute blir det juletre, sang og musikk. 

Det blir og muligheter for å være med på omvisninger i stillaset rundt Svalgangsbygningen. Få et innblikk i hvordan det står til med bygningen nå, og hva som vil skje videre.

I tillegg til alt dette er vi så heldige at vår egen gårdsnisse går rundt og passer på at alt går riktig for seg! Velkommen til oss på førjul - vi gleder oss til å se deg igjen.


Priser

Voksen: kr 150,-
Barn (5-15 år): kr 80,-
Familie (2 voksne og inntil 4 barn): kr 400,-
Barn under 5 år gratis i følge med voksen

Det er mulig å kjøpe billetter ved inngang på arrangementet eller ved å kjøpe på nett her.


 • 1/6
  Foto: Ingrid Aas/MiA
 • 2/6
  Foto: Ingrid Aas/MiA
 • 3/6
  Foto: Ingrid Aas/MiA
 • 4/6
  Foto: Tom Jøran Bauer/MiA
 • Bildet viser to damer som lager sylte til jul. Bak dem brenner gruva, og på bordet foran damene ligger det mange skåler med diverse mat i.
  5/6
  Foto: Tom Jøran Bauer/MiA
 • 6/6
  Foto: Tom Jøran Bauer/MiA
Museum24:Portal - 2024.06.11
Grunnstilsett-versjon: 1