Hopp til hovedinnhold

Lille Vølner Gård er en familiedrevet gård, som driver med ammekyr. I 2016 ble det bygget  et åpent tallefjøs til 54 frittgående mordyr med full oppføring. Der  kan dyrene bevege seg fritt på store områder gjennom hele året, med rikelig tilgang på mat og drikke. Dette gir dyr som trives, og dyr som trives gir bedre dyrevelferd og kjøttkvalitet. Området dyrene kan bevege seg på er 200 dekar og består av både skog og utmark. Her går kalvene sammen med mordyrene og dier til de er 7-8 måneder. Frilandsgriser går fritt over store områder på eiendommen, og får leve som en gris skal ved å grave i jorda og bade i gjørma. Dette blir det happy pigs av, noe som gir en utsøkt smak på kjøttet. Hønene på gården er frittgående og har tilhold både inne og ute.

Gårdsbutikken

Lille Vølner Gård startet opp butikken høsten 2019 i storstua i hovedhuset for å se om det var interesse for en lokal gårdsbutikk. Pågangen har vært stor, og høsten 2020 utvidet de butikken til et eget, nyt og frittstående lokale. Her tilbyr de råvarer fra gården og kvalitetsvarer fra andre lokale forhandlere;  kortreisete produkter med det lille ekstra.

Produkter

Storfekjøtt, svinekjøtt (etter sesong), elgkjøtt (etter sesong), egg fra frittgående høner, Vølner Gårdskaffe, Lykkemat, Holli Mølle, Hjemmelagende mtvarer/produkter etter sesong, Drit forbanne, Lovely Planet, Lillavendel & CeC Såperi, Askim frukt og bærtpresseri, Dropsfabrikken og Tantepose.

Gapahuk

På en skjermet plass og  i et solrikt område på eiendommen har de en gapahuk med bålpanne, som de leier ut.  Det er laget fine sitteplasser hvor man kan nyte solnedgangen. Dette vil være perfekt til bursdager eller andre feiringer.

Museum24:Portal - 2024.06.11
Grunnstilsett-versjon: 1