Hopp til hovedinnhold


Lillestrøm kommune ligger rett øst for Oslo, og er en av inngangene til et område rundt Øyeren,  hvor man finner opplevelser for store og små, både til lands og til vanns. Her er det godt med plass, lite trengsel og ingen store folkemengder. Området har store friluftsområder hvor du kan ta med familien på tur,  enten på dagstur eller ferie.

Som navnet  tilsier ligger områdets stolte tømmerhistorie i bunnen for det man kan se og gjøre her i dag, og det er ikke en fast rute du må følge. Tømmerrutas nettverk består bl.a. av koselige kafeer, bilhistorisk senter med amerikanske biler, fløtnings museum, alpakkavandring, hjortepark, og klatrepark som finnes rundt i området, og du kan nå mange av stedene med tog til Fetsund, Søumsand, Strømmen eller Blaker. Fra Lillestrøm bussterminal kommer du deg lett videre til Rælingen for flere turområder.  

I tillegg ligger Nord Europas største innlandsdelta her, og kan by på flotte naturopplevelser på angitte steder, i tillegg til at Besøkssenter våtmark Nordre Øyeren har utstillinger og informasjon om dyrelivet i og rundt Øyeren. Det er flere merkede stier rundt om - her er det flotte turmuligheter enten du vil padle, gå eller sykle. 

  • 1/1

Tømmerruta er et samarbeid mellom

  • 1/4
  • 2/4
  • 3/4
  • 4/4
Museum24:Portal - 2024.04.15
Grunnstilsett-versjon: 1