Hopp til hovedinnhold

Timberraft er en liten opplevelsebedrift som tilbyr utleie av tømmerflåter for tur på Glomma mellom Sørumsand og Fetsund. Vi holder til på Sørumsand i Lillestrøm kommune, like ved der hvor Glomma renner ut i innsjøen Øyeren. Turene har startsted Sørumsand og har ulik lengde, alt fra en kortere tur på Sørumsand til dagstur ned til Fetsund lenser eller gjennom Nordre Øyeren naturreservat.

Vi har fire flåter til utleie hvor hver tar maks fire-fem personer. Minimum 2 svømmedyktige over 18 år. Utlån av flytevester. 

Deltagelse skjer på eget ansvar. Betaling via Vipps: 607250 eller faktura. Ta gjerne kontakt for informasjon, priser og bestilling.

Ta gjerne kontakt dersom dere ønsker et eget opplegg eller en annen tur enn det vi beskriver på disse sidene. ​

Timberraft samarbeider med andre aktører i området via Tømmerruta, www.tommerruta.no, og vil etter hvert kunne tilby skreddersydde opplevelser.

Framkomstmiddel på elva 

I 700 år har det blitt fløtet tømmer nedover Glomma mellom Sørumsand og Fetsund. Fram til driften ble nedlagt i 1985 var Bingen lenser og Fetsund lenser en viktig arbeidsplass for mange. 

Enkle tømmerflåter var et viktig framkomstmiddel da hele familier flyttet det de hadde av eiendeler fra Sørumsand og ned til jobb ved Fetsund lenser, men også til andre typer transport. Alt fra ved til husdyr har blitt fraktet på denne måten. Andre steder i landet har tømmerflåter også spilt en rolle i frakting av tømmer. 

Nå kan du også få ta del i opplevelsen av å gli ned elva på en tømmerflåte hvor elva bestemmer tempoet!

Museum24:Portal - 2024.05.06
Grunnstilsett-versjon: 1