Hopp til hovedinnhold

Verdens fortellerdag

Søndag 24. mars markeres den internasjonale fortelledagen på Grinimuseet. Kom og opplev den nære fortellerforestillingen om Mathilde og Gunnar

Nesten 20 000 fanger satt i Grini fangeleir under andre verdenskrig. Det er nesten 20 000 forskjellige fortellinger. Fortellinger om å være redd, sulten, sliten, men også om humor, samhold og styrke.

  • Ei kvinne står foran et svart teppe. Hun forteller og gestikulerer med armene.

Fire skritt og illegale tegninger

24. mars, i forbindelse med den internasjonale fortellerdagen, vises en fortellerforestilling hvor hverdagen i Grini fangeleir presenteres på individnivå. En nær og gripende fortellerforestilling om to fanger med to ulike opplevelser av fangenskap; Mathilde og Gunnar. 

Den 6. februar 1942 ble Mathilde Reichelt Knutsen arrestert og sendt til Grini fangeleir. Litt over et år senere, 19. februar 1943, ble Gunnar Bratlie sendt til samme sted. Mathilde satt på en enecelle hvor hun gikk fire skritt frem og tilbake, hver dag. Gunnar bodde i en brakke og gjemte illegale tegninger i bordbein. Begge skrev ned sine opplevelser etter krigen og det er dette som danner grunnlaget for fortellerforestillingen.

  • Fotografi i svart/hvitt av Mathilde Reichelt Knutsen.
    1/2
    Mathilde Reichelt Knutsen
  • Fotografi i svart/hvitt av Gunnar Bratlie. Han sitter ved tegnebordet og tegner.
    2/2
    Gunnar Bratlie

Mathilde Reichelt Knutsen                              Gunnar Bratlie 

Praktisk informasjon

Museet holder åpent fra klokken 11.00 til 16.00. Fortellerforestillingen spilles klokken 12.00 og 14.00, og varer i omtrent 20 minutter. Foredrag utgår denne søndagen.

Billetter kjøpes i døra.

  • Voksne: 100 kr​
  •  Barn/unge: 50 kr
  •  Studenter: 50 kr
  •  Familie (to voksne med barn): 250 kr

Inngangsbilletten dekker også vanlig inngang til museets utstillinger. 

Museum24:Portal - 2024.05.06
Grunnstilsett-versjon: 1