<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1668687023147121&ev=PageView&noscript=1" />

Utstillinger

Selv om Grinimuseet bygges om, kan du besøke museet for å se på fangerommet og de midlertidige utstillingene på annonserte datoer.

De siste dagene på Grini

  • Foto: Elisabeth Meyer /Preus museum
    Foto: Elisabeth Meyer /Preus museum

I mai 1945 ble fotografen og journalisten Elisabeth Meyer (1899-1968) oppfordret av Røde Kors til å fotografere Grini fangeleir så snart tyskerne hadde kapitulert. I fotoutstillingen kan du se portretter av grinfanger som ble tatt mens de ventet på å slippe ut av leiren. 

Tegninger av Bratlie

  • Illustrasjon: Gunnar Bratlie

I løpet av de to årene illustratøren Gunnar Bratlie satt på Grini, laget han en rekke tegninger som gir et unikt innblikk i livet i fangeleiren. I utstillingen blir et utvalg av de fine tegningene vist fram. De forteller om alt fra samholdet mellom fangene, arbeidet de utførte og straffeeksersis til den siste jula på Grini.

Fangerommet

  • Foto: Øivind Möller Bakken / MiA
    Foto: Øivind Möller Bakken / MiA Søren Aagaard

Det autentiske fangerommet viser hvordan de mannlige fangene bodde og levde. Her kan du prøve køyesengene og kjenne hvor tynne fangenes ulltepper var.

Gjenstander fra Grini

Vi forteller historien om enkelte Grinifanger og viser frem noen av de vakre bruksgjenstandene fangene laget.