<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1668687023147121&ev=PageView&noscript=1" />

Utstillinger

Selv om Grinimuseet bygges om, kan du besøke museet for å se på fangerommet og de midlertidige utstillingene på annonserte datoer.

De siste dagene på Grini

  • Foto: Elisabeth Meyer /Preus museum
    Foto: Elisabeth Meyer /Preus museum

I mai 1945 ble fotografen og journalisten Elisabeth Meyer (1899-1968) oppfordret av Røde Kors til å fotografere Grini fangeleir så snart tyskerne hadde kapitulert. I fotoutstillingen kan du se portretter av grinfanger som ble tatt mens de ventet på å slippe ut av leiren. 

Tegninger av Bratlie

  • Bratlie_seng.jpg
    Illustrasjon: Gunnar Bratlie

I løpet av de to årene illustratøren Gunnar Bratlie satt på Grini, laget han en rekke tegninger som gir et unikt innblikk i livet i fangeleiren. I utstillingen blir et utvalg av de fine tegningene vist fram. De forteller om alt fra samholdet mellom fangene, arbeidet de utførte og straffeeksersis til den siste jula på Grini.

Fangerommet

  • Foto: Øivind Möller Bakken / MiA
    Foto: Øivind Möller Bakken / MiA Søren Aagaard

Det autentiske fangerommet viser hvordan de mannlige fangene bodde og levde. Her kan du prøve køyesengene og kjenne hvor tynne fangenes ulltepper var.

Gjenstander fra Grini

  • Forsidebilde_nettside.jpg

Vi forteller historien om enkelte Grinifanger og viser frem noen av de vakre bruksgjenstandene fangene laget.