Margrete "Meta" Christensen
Under krigen arbeidet Meta ved fremmedavdelingen på Trondheim politikammer og utstedte falske legitimasjonskort til folk som måtte flykte. Hun ble arrestert natt til 2. november i 1943, og ble forhørt av Gerhard Flesch, sjefen for det tyske sikkerhetspolitiet i Midt-Norge. Hun ble først sendt til Falstad og deretter til Grini 5. desember 1943, der hun satt i nærmere fem måneder. 1. mai 1944 ble hun sendt videre til Ravensbrück med slaveskipet Monte Rosa og var i tysk fangenskap fram til de norske og danske fangene ble hentet av De hvite bussene 8. april 1945.
Meta studerte psykologi etter krigen og gikk i psykoanalyse, noe som hjalp henne med å bearbeide det hun hadde opplevd. Hun arbeidet det meste av yrkeslivet ved Sentralinstituttet for cerebral parese og var aktiv i Amnesty og fredsbevegelsen.
Foredrag - fra etterkommerne
Boka «Fange 37722 i Ravensbrück» er skrevet av Stig H. og Unn Christensen.
I dette foredraget vil Stig starte med å ta for seg historien til moren; hennes motstandsvirksomhet, arrestasjonen og påfølgende fangeopphold. Videre vil Unn innlede om hvordan det var å vokse opp med en mor som hadde opplevd brutale handlinger på nært hold: skrik og kommando, gassing, nakkeskudd og lukten fra krematoriet.
Foredraget avsluttes med en film laget av Metas barnebarn, Marte Christensen, og det blir anledning til å stille spørsmål.
PRAKTISK INFORMASJON
Museet har vanlig torsdagsåpent fra kl. 14.00. Billetter til arrangementet kan kjøpes på forhånd via MiAs billettsystem.
Når: Torsdag 21. november kl. 19.00