Hopp til hovedinnhold

Vikingskole

Ta med barna på vikingskole og gå 1000 år tilbake i tid! En tid hvor vikingene levde og stedet var en del av Raumariki. Barna blir utstyrt med hjelm, sverd og skjold og får høre historier om norrøne guder.

  • 1/1

På vikingskolen går vi 1000 år tilbake i tid og blir en del av en raumerstammen på Raumariki, som i dag heter Romerike. Raumerne levde rolige liv som bønder i et område som til nå hadde vært et småkongerike. Men i 1022 var raumerne i ferd med å gjøre seg klar til kamp. Det var nemlig en konge ved navn Olav Haraldsson som ønsket å ta makten i hele Norge og å skape en felles kristen organisasjon. Men raumerne ville ikke være med på dette. 

Aktivitørene tar med barna inn med på ulike aktiviteter. De får også prøve seg med skjold og tresverd, løse runeoppgaver, bekjempe fenrisulven og mye mer. Gjennom aktivitetene tar vi barna med tilbake til historien om Slaget ved Nitja. Dette slaget sto i 1022 ved Hellerudsletta. Her banket Olav Haraldsson, senere kjent som "den hellige", de gudløse raumerne til «bot og bedring», ifølge Snorres saga. Raumerne tapte altså slaget.

Opplegget passer til alle aldre. Tilpasning gjøres til den enkelte gruppen.


  • 1/1

Sponset av

  • 1/1
Museum24:Portal - 2024.06.11
Grunnstilsett-versjon: 1