<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1668687023147121&ev=PageView&noscript=1" />

Thomas Hylland Eriksen om Onkel Birgers bagasje

Thomas Hylland Eriksen tar utgangspunkt i ett av Onkel Birgers reiseforedrag, opprinnelig skrevet og fremført i 1922, og ser det i lys av hans samtid – og vår.

Billetter

Inngang 100,- med lett servering.

Det hvite blikket

Thomas Hylland Eriksen er en internasjonalt kjent sosialantropolog og forsker med et unikt engasjement i tema som globalisering, identitet og flerkulturelle samfunn. Vi kunne ikke tenke oss noen bedre person til å diskutere Onkel Birgers plass i historien. Tema for kvelden er «Det hvite blikket». Arrangementet er støttet av Frogn Kulturråd og Venneforeningen for Avistegnernes hus.

 • Thomas Hylland Eriksen. Foto: Yngve Vogt (Foto/Photo)
  1/1
  Thomas Hylland Eriksen. Foto: Yngve Vogt

Å formidle historier

 • (Foto/Photo)

"Onkel" Peter Birger Holte var en formidler av rang, og skrev flere bøker og foredrag om sine reiser. Til dette tok han bilder på glass-dias som han fikk håndkolorert. Alle er tatt vare på og nummerert, slik at vi har kunnet gjenskape et foredrag i Travellers' Club i 1922. Fortellingen er spennende og eksotisk - men for mange problematisk med tanke på språkbruk og utbredte holdninger i tiden. Sammen ser vi dette foredraget og kan diskutere hvordan vi kan forholde oss til våre forfedres bagasje.

 • (Foto/Photo)
  1/1