<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1668687023147121&ev=PageView&noscript=1" />

Om Avistegnernes hus

Vi presenterer politiske kommentarer og satire, portretter og karikaturer, retts- eller teatertegninger, tegneserier og illustrasjoner. Avistegningen er «ferskvare» og tolker aktuelle politiske og sosiale forhold, personer og hendelser. I ettertid blir derfor avistegningen et godt samtidsdokument. Både historiske og samtidige tegneutstillinger vises jevnlig i galleriet.

Foruten skiftende tegneutstillinger, har Avistegnernes hus produsert flere vandreutstillinger: «Hurra forytringsfriheten!», «Barn i krig» og «Kvinners rettigheter». Disse utstillingene kan lånes.

Avistegnernes hus ønsker å fremme ytringsfrihet og menneskerettigheter gjennom visning av politisk illustrasjonskunst.

Avistegnernes hus er i dag en avdeling i den konsoliderte enheten Museene i Akershus – MiA.

Hyllest til Fredrik Stabel

  • Avistegnernes-hus_stabel-sitater
    Fredrik Stabel ble en institusjon i norsk kulturdebatt. Med skarpslepen ironi grep han fatt i åndssnobberi og arroganse, og mange av hans formuleringer lever videre.

I tillegg til å opprette et kompetansested for avistegning som kunstform, er Avistegnernes hus en hyllest til tegneren, grafikeren,forfatteren og humoristen Fredrik Stabel (1914-2001). Han var ansatt i Dagbladet fra 1940-1990. På Avistegnernes hus finner du en fast Fredrik Stabel utstilling.

Har du spørsmål? Ta kontakt:

Se også