Hopp til hovedinnhold

Fredrik Stabel salgsutstilling

Skal det være en Stabel til samlingen? Auksjonshuset Blomqvist rapporterer om økende interesse for Stabels raderinger, og vi åpner stor salgsutstilling i første etasje. Over 50 håndkolorerte raderinger, ett av hvert motiv, flere i svart hvitt samt originale enspaltere fra Dagbladet - dette er en helt unik sjanse til å sikre seg sin favoritt.

Dørene åpner lørdag 15.juni kl 12.00. Det er ikke mulig å kjøpe arbeider før åpning, men ta kontakt for å få tilsendt salgsliste. Om du ikke har mulighet til å komme til Drøbak kan du ringe inn bestilling fra kl 12.

Last ned verksliste med priser

Dokument med over 50 håndkolorerte raderinger, samt noen orignale enspaltere fra Dagbladet. Uinnrammet men med passepartout. Flere innrammede arbeider kan kun sees i Avistegnernes hus i Drøbak.

Stabel_Salgsutstilling_2024.pdf

Stabel Salgsalong

Det er få ting som gleder oss mer enn et ivrig publikum, spesielt når det gjelder Stabel. Vår siste salgsutstilling var en ubetinget suksess, med kø før åpning og Black Friday stemning i galleriet. Årets salgsutstilling åpner 15. juni, med både kjente raderinger og originale «enspaltere» fra Dusteforbundets faste plass på Dagbladets side 3. Disse pennetegningene er spesielt morsomme, da man kan se hvordan Stabel har arbeidet fram tegningen, ofte med flere lag papir limt over hverandre. 

Billedkunstneren Fredrik Stabel

I 1975 ble Stabel invitert til å ha separatutstilling i Galleri Tanum i Oslo. Først takket han nei siden «bildene er altfor små», men etter innkjøp av større tegneblokk ble resultatet at han i februar 1976 stilte ut større tusjtegninger, til umiddelbar suksess. Ny stor tegneblokk ble innkjøpt.

Samme år deltok han på et grafikkseminar i Son, ledet av vennene Finn og Dagny Hald. Stabel lærte seg å radere, og ett av stykkene fra seminaret ble antatt på Høstutstillingen.

En ny lidenskap var tent. Stabels univers og humor tålte godt overgangen til større og mer detaljert format. Stabel satte opp trykkpresse hjemme. Han deltok på en lang rekke utstillinger, og etter noen år begynte han å håndkolorere raderingene. Han var en leken kolorist, og nøret gjerne opp under myten om at han var fargeblind.

Liv bisto med innkjøp av utstyr, organisering av utstillinger og inspirasjon til motiv og tekst. Til sammen 88 raderinger ble produsert, og fra 2024 er alle innlemmet i Nasjonalmuseets samling sammen med flere tusjtegninger fra spalten i Dagbladet.

  • 1/1
Museum24:Portal - 2024.10.30
Grunnstilsett-versjon: 1