<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1668687023147121&ev=PageView&noscript=1" />

Erle Marie Sørheim om karikaturens historie

Sørheim er aktuell med den etterlengtede boken "Karikaturenes historie. Fra hulemalerier til Charlie Hebdo". Hun kommer til oss for å fortelle fra boka - og det blir mulig å se tegninger fra noen av de aller første avistegnerne i Norge i vår utstilling "Onkel Birgers bagasje" i 2. etasje.

  • Karikaturens historie av Erle Marie Sørheim gis ut på Humanist Forlag 3.september 2021 (Foto/Photo)
    1/1
    Karikaturens historie av Erle Marie Sørheim gis ut på Humanist Forlag 3.september 2021

Verdens eldste karikaturtegning er rundt 15 000 år gammel. I dag er karikaturen en truet kunstart – i internasjonal presse ser vi en tendens til at satiretegningene kuttes ut. Frykten for kraftige reaksjoner er blitt stor.

Hvorfor faller det oss så naturlig å skape satire, og hvorfor kan den provosere mer enn tusen ord? I denne boka går Erle Marie Sørheim gjennom historien, fra hulemaleriene og frem til vår egen tid, i jakten på karikaturtegningens essens. Dette er historien om verdens første satiretegning, om hvorfor demokratene har et esel som symbol – og om hvordan det å sette Muhammed-karikaturene på trykk kan være et spørsmål om liv og død.

Boka inneholder intervjuer med blant andre Jyllands-Postens kulturredaktør Flemming Rose og Charlie Hebdos redaktør Riss, som overlevde attentatet 7. januar 2015 ved å spille død.

Boka er til salgs hos oss og Sørheim vil signere søndag 26. september.

Obs! Begrenset plass, så kom tidlig.

  • Erle Marie Sørheim (f. 1982) er forfatter og kritiker. Hun har en master i Theodor W. Adornos etikk og estetikk og har et sterkt engasjement for tegneserier og visuell formidling. I 2015 var hun med å starte tegneserienettstedet Empirix.no sammen med serieskaperne Håvard. S. Johansen og Kristoffer Kjølberg og hun har dekket feltet tett i hele sin skribentkarriere fra hun begynte i NATT OG DAG i 2004. Foto: Andrea Gjestvang (Foto/Photo)
    1/1
    Erle Marie Sørheim (f. 1982) er forfatter og kritiker. Hun har en master i Theodor W. Adornos etikk og estetikk og har et sterkt engasjement for tegneserier og visuell formidling. I 2015 var hun med å starte tegneserienettstedet Empirix.no sammen med serieskaperne Håvard. S. Johansen og Kristoffer Kjølberg og hun har dekket feltet tett i hele sin skribentkarriere fra hun begynte i NATT OG DAG i 2004. Foto: Andrea Gjestvang