<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1668687023147121&ev=PageView&noscript=1" />

En aften med Trampelaget

Trampelaget – eller Travellers’ Club – er en forening for reisende og eventyrlystene menn, stiftet av bl.a. "Onkel" Peter Birger Holte i 1928. Vi gjenskaper en aften i Club'en, med besøk fra nåværene medlemmer, foredrag om "Kjærlighetens øer" Seychellene, og mulighet til å se gamle fotoalbum, samt unike eksotiske gjenstander vi ikke har kunnet vise i utstillingen Onkel Birgers Bagasje.

Kom gjerne kledd for anledningen, og ta en skål med oss!

Billetter

Inngang 100,- med lett servering. Begrenset plass.​

Travellers' Club i Oslo

Onkel Birger var med på å stifte Trampelaget, som senere ble hetende Travellers' Club, som lignende foreninger rundt om i verden. 25.august 1939 er Birger invitert til åpningen av nye lokaler i Oslo. I dag holder Club'en til i Josefinesgt.

 • (Foto/Photo)
  1/2
 • (Foto/Photo)
  2/2

Har De sett en Coco de mer?

Som i en ekte samling i Club’en skal det denne kvelden synges «Trampelagets skål» (skrevet av Pebe Holte), og det blir foredrag og visning av gamle fotoalbum og andre eksklusive klenodier. Ett av disse er Onkel Birgers egen Coco de mer nøtt fra Seychellene.

 • Coco de mer nøtt fra Seychellene ca 1919 (Foto/Photo)
  1/1
  Coco de mer nøtt fra Seychellene ca 1919
 • Trampelagets skål er en sang som går igjen i Club'ens møter. Den er skrevet av Pebe Holte. (Foto/Photo)
  1/1
  Trampelagets skål er en sang som går igjen i Club'ens møter. Den er skrevet av Pebe Holte.

PB Holte i Travellers’ Club

"Travellers’ Club (‘TC’) ble startet januar 1928 og P. B. Holte var medlem nr. 15. På klubbens første årsmøte avholdt 15.12.28 på ‘Merkantil Klubb’, ble han med akklamasjon valgt til ‘Vice-formand’ i Klubbens andre styre. Efter ‘Julesexa’ samme kveld - med overdådig bespisning og underholdning efterfulgt av valg - ble det iht programmet ‘blåst retrett 06.00 søndag morgen’.

1930-31 var han ‘formand’ - eller Trampsjef i dagens klubb-terminologi - og på årsmøtet 7. des’34 ble han valgt til formann i Klubbens Ballott (‘De eldres Råd’)." 

Vi avslutter dette lille skrivet med utsnitt fra minneordene i Travellers’ Clubs eget blad ‘Tramp’ da PB Holte gikk bort i 1959:

«. . .  P. B. Holte's virke i klubben tilhørte fortrinsvis pionertiden, de grunnleggende år frem til den annen verdenskrig . . . Han hadde vært en ensom ulv på livets kronglete landevei, først i klubben fant han et forum der han kunne slå seg til ro, og hvor han i sine beste stunder følte seg virkelig lykkelig.    . . »

- Per Holter-Andersen, æresmedlem 935 

 • (Foto/Photo)
  1/1