<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1668687023147121&ev=PageView&noscript=1" />

Andreas Brekke: Pop, kultur og propaganda

Andreas Brekke er lærer, grafiker og illustratør. Han jobber i kjelleren. Der har han trykkeutstyr, og får utløp for glede, frustrasjon og inspirasjon opparbeidet i hverdagen som lærer i den videregående skolen.

"Dei fleste vil ikkje vera influencerar" Andreas Brekke linotrykk

Arbeidene preges av ytringer og observasjoner, både politiske og medmenneskelige, som regel med humoristisk tvist. Grafikken utføres analogt på egen trykkpresse, som resulterer i små opplag og med en spesiell kjærlighet til fonter.

Som avistegner fikk Brekke hederlig omtale i Årets Avistegning 2019 for et bidrag til Aftenposten Jr. Han står også bak den politiske quiz og podcasten "All Makt" og kommer med quizbok i mars 2020. 

Sammen med Per Ragnar Møkleby, som har utstilling samtidig, har han overbevist kuratorene ved Avistegnernes hus om at ingenting er mer gøy enn å fylle galleriet med deres galskap og innsikt i mars og april. Veggene pepres med tegninger, observasjoner, propagandaplakater og motivasjonsgrafikk. To etasjer fylles med en formidlingsglede som smitter, og der det analoge regjerer.