<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1668687023147121&ev=PageView&noscript=1" />

Skole- og barnehagekjøring 2017

Hvert år i slutten av mai og/eller begynnelsen av juni inviterer Urskog-Hølandsbanen Tertitten skoler og barnehager til togtur. Dette har blitt en fast tradisjon spesielt for mange av distriktets barnehager!

  • Med_konduktrlue.jpg
    1/1

Hva kan dere oppleve hos oss?

Opplevelsen passer for barnehager og grunnskolens 1. og 2. klasser. Turen er fin som avslutning på barnehage- og skoleåret.

Fascinerende nærkontakt med damplokomotiv!
Barna får en spennende mulighet til å oppleve fascinerende nærkontakt med gamle damplokomotiver i et levende museumsmiljø. Det blir masse damp og røyk denne dagen, men også en god porsjon frisk luft og tid til frilek på vår koselige stasjon Bingsfos. Her er det et flott grøntarealet som også innbyr til piknik med medbrakt niste.

Bli med på en tur tilbake i tid
Bli med på en nostalgisk tur med toget som ikke skal noe sted, bare en tur tilbake i tid. Ta plass i våre over 100 år gamle vogner, og tøff sakte avgårde mellom åker og eng, på de 4 km som er bevart av banens opprinnelige strekning. 

Underholdning
Litt ekstra ablegøyer, latter og morsomheter må vi ha, for å gjøre alle glad! 15 minutters underholdning blir det for store og små under pausen på Bingsfos stasjon. 

Praktisk informasjon om arrangementet

Dato: I 2017 arrangerer Tertitten skole- og barnehagekjøring i uke 23 og 24.

Uke 23:
Tirsdag 6. juni
Onsdag 7. juni
Torsdag 8. juni              
Fredag 9. juni     

Uke 24:    
Mandag 12. juni
Tirsdag 13. juni
Onsdag 14. juni
Torsdag 15. juni               
Fredag 16. juni     

Avganger: Det er tre togavganger dere kan velge mellom å reise med. Klokka 10:00, 11:00 eller 12:00. Dere velger selv den avgangen som passer best for dere.

Hvor: Urskog-Hølandsbanen, med kallenavnet Tertitten, er lokalisert midt i Sørumsand sentrum i Sørum kommune, Akershus. Kun 30 min. togtur fra Oslo. Vi ligger rett ved rutebilstasjonen og NSBs lokaltog. For små ben er det kun en kort spasertur på max. 3-5 minutter til Tertittens stasjonsområdet.

Oppmøte: Oppmøte for turen er Tertittens stasjon i Sørumsand sentrum. Dere blir tatt godt imot av en av våre museumsverter, som registrerer antallet reisende, og deler ut billetter og evt. kioskbong. Fint om dere møter opp minimum 15 minutter før togavgang. Vi liker å beregne god tid for påstigning. Avgang og ankomst for togturen er Sørumsand, så dere kommer tilbake til utgangspunktet etter arrangementet.

Varighet: Turen har en varighet på ca. 1 time og 45 minutter.
Vi starter med en togtur på ca. 15 minutter. Så blir det en pause på Bingsfos stasjon på ca. 1 time, før dere kjører retur med toget til Sørumsand hvor turen startet.

Pris: kr. 60.- pr. reisende barn og voksne, uansett alder. Kr. 80.- om man også ønsker Lollipop.

Ta med flere reisende?: Det er anledning til å ta med søsken, besteforeldre, mammaer og pappaer som har mulighet til å være med på tur på dagtid. Disse betaler samme hyggelige pris, og meldes på sammen med barnehagen, eller helt fram til arrangementsstart, om vi har ledig kapasitet. Dersom ikke barnehagen/skolen dekker reisen for disse ekstra påmeldte, går det fint at disse betaler ved frammøte. Vi har bankterminal.

Kiosk: Kiosken på Bingsfos stasjon er åpen alle dager under barnehagekjøringen. Her er det salg av nystekte vafler, kaffe, Lollipop, te og brus. Kiosken har bankterminal.

Lollipop: Vi tilbyr muligheten til å bestille Lollipop samtidig som man bestiller togturen. Ønsker man å benytte seg av dette, kan man krysse av i påmeldingsskjema, og begge deler faktureres samlet. Prisen blir da for togbillett og is, kr. 80.- pr. hode.

Ved oppmøte på reisedagen, får barnehagen utdelt en bong, som man bytter mot is i kiosken på Bingsfos stasjon. Ved allergi, gi beskjed ved påmelding, så skal vi selvfølgelig finne en annen is enn Lollipop. Ønsker man ikke å forhåndsbestille is, kan man fint kjøpe i kiosken på reisedagen. Kiosken har bankterminal.

Nyttig informsjon og påmeldingsskjema

  • Full_fart_pa_Emiltoget.jpg
    1/1