Hopp til hovedinnhold

Wergelands fødselsdag

Mandag 17. juni, på det som ville vært Wergelands 216. fødselsdag, inviterer vi ved Stein skole til en temakveld om demokratiet i Wergelands ånd.

  • 1/1
    I natt red' n Henrik forbi Av Reidar Aulie
  • 1/1
    Tiago Manuel Matos, forsker og konservator ved Eidsvoll 1814 / Norsk folkemuseum. Foto: Norsk folkemuseum

Hva skjer?

Hvert år markerer vi på Stein skole Wergelands fødselsdag. I år inviterer vi til temakveld om Henrik Wergeland og demokratiet.

Vi får besøk av Norsk folkemuseum og Eidsvoll 1814s Tiago Manuel Matos, som vil holde foredrag om temaet. Det blir også mulighet for å bli med på en omvisning i Stein skole hvor Henrik Wergelands tankegods kommer tydelig frem i utsmykningen. 

Henrik Wergeland om demokratiet

Henrik Wergeland (1808-1845) mente at demokratiet hadde potensial til å fremme viktige verdier som frihet og likhet i den unge norske nasjonen. Han så demokratiet som mer enn en politisk ordning, nemlig også som et moralsk fundament for samfunnet. Disse ideene er like relevante i samfunnsdebatter og politikk også i dag.

Wergeland drev et utrettelig folkeopplysningsarbeid for å gjøre folket oppmerksom på de muligheter og rettigheter den norske grunnloven innebar. Feiringen av 17. mai ble etter hvert det største symbolet for dette arbeidet. 

Øvrig informasjon

Det serveres te og kaffe på arrangementet.

Billettene koster 150,- og kjøpes på forhånd. KLIKK HER

Dørene åpner kl. 18:30, arrangementet starter kl. 19:00.

Arrangementet varer et par timer.

Velkommen!

Museum24:Portal - 2024.04.15
Grunnstilsett-versjon: 1