- 1/1
Foto: Øivind Møller Bakken/MiA
Urkorngrøt
Nok grøt til fire sultne mager
Ingredienser
2 dl hele korn av emmer, bygg eller spelt (grøtris kan også brukes)
1 liter hel-melk eller plantemelk
1 klype salt
Fremgangsmåte
Legg korn i bløt over natten eller minst 6 timer. Kok opp korn og melk. La det koke på svak varme i en times tid. Spe med ekstra melk hvis den blir for tykk. Salt grøten mot slutten av koketida. Bruk gjerne halvt om halvt med korn og grøtris. For melkefri variant anbefales havremelk.
Urkornlapper
Ingredienser
5 dl kald urkorngrøt
1 dl speltmel
3 egg fra glade høner
litt kardemomme
litt sukker
Fremgangsmåte
Alt blandes sammen og stekes som små lapper på middels varme i stekepanne. Bruk gjerne godt smørtil stekingen. For melkefri variant brukes melkefri margarin.
Urkornkrem
Du kan også bruke grøtrestene til urkornkrem.
Ingredienser
3 dl kald urkorngrøt
3 dl pisket kremfløte
en klype ekte vanilje
litt sukker
Fremgangsmåte
Pisk kremfløte med sukker og vanilje og bland den med den kalde grøten. Server med bærsaus eller friske bær
Se mer om urkorn på norskurkorn.no
Oppskriften er inspirert av
Grønt møtested