<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1668687023147121&ev=PageView&noscript=1" />

Sesong- og utstillingsåpning

Endelig kan vi åpne dørene! Årets utstilling, Huldra ved Svarttjern - natur og myter i Ullensaker, er laget i samarbeid med Ullensaker Turlag. Vi åpner dørene forsiktig, med smitteverntiltak, 19. mai kl 15:00.

Pga. koronapandemien kommer vi ikke til å ha et stort åpningsarrangement som opprinnelig planlagt. Likevel gleder vi oss til å vise dere den nye, temporære utstillingen om sagn og myter i Ullensaker. 

Visste du at det finnes flere sagn knyttet til steder i Ullensaker? Også her var det vanlig å tro på huldra, nissen og de underjordiske. Men hvem var de egentlig? Vi ser nærmere på noen av historiene fra området. Kilden har hovedsaklig vært bygdebøkene fra Ullensaker. Dere finner kart og veibeskrivelser i utstillingen som viser dere hvor stedene er slik at dere kan besøke dem i ettertid hvis dere vil. 

Kom på museet og hør eventyr og sagn fra Romerike. Vil du forbedre helsa? Prøv en dusj med nord-rennende vann fra Risa - det skal være godt mot alle ondter!  I «gamle dager» var det mange tegn i naturen som kunne gi ullsokningen svar på hva framtiden kunne bringe. Hos oss kan du lære deg noen tegn selv! Eller du kan rett og slett vare ta deg en rast i hengekøya i Utstillingen. 

Velkommen skal du være uansett!

Kafeen vil være åpen men vi kommer til å vente med vaflene inntil videre. Is og kaffe har vi som vanlig.

Siden alle må holde en meter avstand ber vi om forståelse for at det kan bli noe venting utenfor inngangene til de ulike utstillingene.