<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1668687023147121&ev=PageView&noscript=1" />

Sesongåpent museum 2020

Her på Ullensaker museum har vi flere utstillinger, et flott uteområde med aktivitetsløype og en koselig kafé. Vi holder åpent hver tirsdag og søndag fram til 25. oktober. Velkommen til store og små.

  • 1/1

Årets temporære utstilling handler om lokale sagn og overtro.

Visste du at det finnes flere sagn knyttet til steder i Ullensaker? Også her var det vanlig å tro på huldra, nissen og de underjordiske. Men hvem var de egentlig? I denne utstillingen ser vi nærmere på noen av historiene fra området. Det finnes kart og veibeskrivelser som viser hvor stedene er slik at en kan besøke de i ettertid hvis en vil. Hvem veit – kanskje møter en på en underjordisk der den dag i dag?

Vil du forbedre helsa? Prøv en dusj med nord-rennende vann fra Risa. I «gamle dager» var det mange tegn i naturen som kunne gi Ullsokningen svar på hva framtiden kunne bringe. Her kan du lære deg noen tegn selv!

Utstillingen er laget i samarbeid med Ullensaker Turlag. De arrangerer gjerne turer på forespørsel til de ulike stedene. Kilden har hovedsaklig vært bygdebøkene fra Ullensaker

I utstilling finner du tegnesaker og nettbrett hvor du kan høre sagn og eventyr fra Romerike. Du kan også høre de her:  

I tillegg til årets utstilling finner dere flere andre. Les om de her: