<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1668687023147121&ev=PageView&noscript=1" />

Romeriksbunaden - damask og franske knuter

Den første romeriksbunaden som ble godkjent ble laget av Borghild Tranum Røer, og var inspirert av gamle draktfunn på Romerike. Broderiet ble tatt fra en brudesko fra 1700-tallet.

  • 12_s._39_Bygd_og_bondesamfunn_MB.JPG

Utstilling og verksted

Årets utstillingen på Ullensaker museum i 2018 er et sted hvor du både kan lære om Romeriksbunaden, historie og bruk, men også selv forsøke deg på de håndarbeidsteknikkene som skal til for å lage en bunad. 

Utstilling var åpen for publikum fra juni-august, men du kan fortsatt se den når vi holder åpent på høsten ifb med forskjellige arrangement. Første mulighet er under temalunsjen 25.10 fra kl 12:00.

Rundt bordene i utstillingen kan du prøve å sy blant annet plattsøm, franske knuter og kontursting, og du kan prøve deg på knipling, nuppereller, hosebåndfletting og havskumstrikk. 

Det er også stasjoner i utstillingen som er beregnet på barn (eller på andre som ikke har drevet så mye med håndarbeid før, men) som har lyst til å prøve noe enkelt.

Utstillingen er laget i samarbeid mellom Ullensaker husflidslag og Ullensaker museum, og den vises i museets åpningstid i perioden søndag 10. juni  og ut året 2018.