<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1668687023147121&ev=PageView&noscript=1" />

Et PLUS i norsk designhistorie. Brukskunstorganisasjonen PLUS 1958-1978

  • Katalogen for utstillingen "Et PLUS i norsk designhistorie" (Foto/Photo)
    1/1
    Forsiden av katalogen for utstillingen "Et PLUS i norsk designhistorie" Fredrikstad museum

Utstillingen «Et PLUS i norsk designhistorie. Brukskunstorganisasjonen PLUS 1958-1978» er produsert av Fredrikstad museum i samarbeid med Nasjonalmuseet. Ullensaker museum har lånt vandreutstillingen for 3 måneder. Utstillingen viser gjenstander som har preget hjem, og omgivelser for to generasjoner nordmenn. PLUS var internasjonalt kjent på 1960-tallet som et nyskapende bruksskunstsenter. Kunstnere som Tone Vigeland, Per Spook og Benny Motzfeldt var med i denne organisasjonen. 

Brukskunstorganisasjonen PLUS er for mange i dag bare et skilt i Gamlebyen i Fredrikstad, men for minst to generasjoner nordmenn er og var PLUS en ny måte å tenke kunst, håndverk og design på. PLUS ble stiftet etter initiativ fra Per Tannum. I følge formålsparagrafen skulle PLUS ”fremme samarbeid mellom brukskunstnere, håndverks- og industribedrifter med formål å høyne produkters standard.” Produksjonen omfattet glass, keramikk, sølvsmykker, møbler, intarsia, tredreiing, kurv, vev, stofftrykk, mote, plast og smijern. Blant kunstnere og designere som var engasjert i PLUS var Tone Vigeland, Yngvild Fagerheim, Benny Motzfeldt, Per Spook og Peter Opsvik. Utstillingen markerer brukskunstorganisasjonen PLUS sitt 50-årsjubileum. PLUS var internasjonalt kjent på 1960-tallet som et nyskapende brukskunstsenter. Utstillingen tas ned søndag 29.august.