<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1668687023147121&ev=PageView&noscript=1" />

Museene danser - Dans med oss!

En vandrende interaktiv danseutstilling settes opp på Ullensaker museum i 2021.

  •  (Foto/Photo)
    1/1

Dans på museum

I 2021 kommer vandreutstillingen Dans med oss til Ullensaker museum. Utstillingen presenterer glimt fra dansens historie i Norge og lar deg prøve ut sosialdans i de forskjelligste former, alt fra passinho fra Brasil til strekkbuksepolka fra Norge. Gjennom ulike installasjoner,  foto og film inviteres publikum til å danse seg gjennom utstillingen. Utstillinga er rett og slett et dansegulv med aktiviteter!

Lokale dansegrupper og dansere

I tillegg til å vise ulike danseformer og stilarter fra Norge og verden, skal utstillingen også viser fram den lokale dansen - slik det danses idag og har blitt danset i Ullensaker tidligere. For å gjøre dette trenger vi hjelp fra lokale dansegrupper, musikere og foreninger.

Vil du bidra?

Vi ønsker å samarbeide med lokale dansegrupper, spelemannslag og musikere. Vil du delta, eller har du tips til oss om dansegrupper som burde være med? Send en epost til ullensaker.museum@mia.no.

Last ned invitasjonsbrev til dansegrupper:

Om utstillingen og prosjektet

Vandreutstillinga «Museene danser Norge - Dans med oss!» er basert på utstillingene i «Museene danser Trondheim». Innholdet i vandreutstillinga er satt sammen av de mest mobile og nasjonalt interessante installasjonene fra utstillingene Dans i Norge, Ringve Musikkmuseum (2016), utstillinga Livets dans, Sverresborg Folkemuseum (2017) og utstillinga Dains me mæ, Rockheim-det nasjonale museet for populærmusikk (2017-2018). 

Vandreutstillinga produserer i tillegg et lokalt innhold i samarbeid med hvert enkelt vertsmuseum. Dette inkluderer områdets dansetradisjoner og lokale dansemiljø. Museene danser Norge eies av Norsk senter for folkemusikk og folkedans, et av Nord-Europas største arkiv. Senteret har som hovedformål å fremme, verne og videreføre norsk folkedans og folkemusikk.

Last ned brosjyre for utstillingen

Dans med oss - Brosjyre