<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1668687023147121&ev=PageView&noscript=1" />

Dans med oss

Dans deg gjennom historie og stilarter på Ullensaker museum i sommer!
13. juni - 3. oktober

 • (Foto/Photo)
  1/1

Dans på museum

I 2021 kommer vandreutstillingen Dans med oss til Ullensaker museum. Utstillingen presenterer glimt fra dansens historie i Norge og lar deg prøve ut sosialdans i de forskjelligste former, alt fra passinho fra Brasil til strekkbuksepolka fra Norge. Gjennom videoinstallasjoner, foto og film inviteres publikum til å danse seg gjennom utstillingen. Utstillinga er rett og slett et dansegulv med aktiviteter!

Internasjonal og lokal dans

 • BØLINGen, et ungdomsprosjekt innen folkemusikk og folkedans drevet av Akershus Musikkråd. (Foto/Photo)
  BØLINGen, et ungdomsprosjekt innen folkemusikk og folkedans drevet av Akershus Musikkråd.

Vandreutstillingen er laget av Norsk senter for folkemusikk og folkedans i Trondheim (SFF) og er en del av prosjektet Museene danser. I tillegg til å vise ulike danseformer og stilarter fra Norge og verden, skal utstillingen også vise fram den lokale dansen - slik det danses idag og har blitt danset i Ullensaker og ellers i Akershus. Derfor er SAFFA - Samarbeidsorganet for folkedans og folkemusikk i Akershus - en viktig samarbeidspartner og bidragsyter til utstillingen, sammen med lokale lag, foreninger, dansegrupper og danseutdanninger.

Søndagsdans på plattingen

 • Dans under pandemien: Elever ved danselinja på Jessheim videregående skole. (Foto/Photo)
  Dans under pandemien: Elever ved danselinja på Jessheim videregående skole.

I koronaåret 2021 er det ikke lett å få gjennomført innendørs dans. Men med støtte fra Sparebankstiftelsen DnB har SAFFA og museet fått bygget en flott utendørs danseplatting på museumstunet. Vi har planlagt levende dans og musikk på plattingen alle søndager i juni, august og september. På grunn av koronarestriksjoner blir det kun et lukket arrangement første helgen i juni, men vi håper å få til et åpent arrangement 13. juni, som også blir utstillingens offisielle åpningsdag.

Mer om utstillingen og prosjektet

Vandreutstillinga «Museene danser Norge - Dans med oss!» er basert på utstillingene i «Museene danser Trondheim». Innholdet i vandreutstillinga er satt sammen av de mest mobile og nasjonalt interessante installasjonene fra utstillingene Dans i Norge, Ringve Musikkmuseum (2016), utstillinga Livets dans, Sverresborg Folkemuseum (2017) og utstillinga Dains me mæ, Rockheim-det nasjonale museet for populærmusikk (2017-2018). 

Vandreutstillinga produserer i tillegg et lokalt innhold i samarbeid med hvert enkelt vertsmuseum. Dette inkluderer områdets dansetradisjoner og lokale dansemiljø. For det lokale innholdet har Ullensaker museum samarbeidet med folkemusikkonsulent Marianne Tomasgård ved Akershus musikkråd som har bidratt med kunnskap om lokale tradisjoner, foto, video og lydfiler fra musikkrådets folkemusikkarkiv.

Museene danser Norge eies av Norsk senter for folkemusikk og folkedans, et av Nord-Europas største arkiv. Senteret har som hovedformål å fremme, verne og videreføre norsk folkedans og folkemusikk.

Last ned brosjyre for utstillingen

Dans med oss - Brosjyre

 • 1/1