<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1668687023147121&ev=PageView&noscript=1" />

Barnas museumsdag

Vær med på utgravninger, finn spennende gjenstander, lag din egen utstilling og bli med på omvisning!

Aktivitetsløype med forhåndspåmelding

  •  (Foto/Photo)

Vi har satt sammen spennende barneaktiviteter du kan melde deg på klokka 12.30, 13.00, 13.30 og 14.00. I aktivitetsløypa kan du prøve deg som arkeolog, høre om troll og huldre og løse en mystisk eventyrrebus. For å gjøre Barnas museumsdag til et smittesikkert arrangement blir det forhåndspåmelding på aktivitetsløypa. Dette er heldigvis ikke til hinder for en morsom og lærerik opplevelse på museet! 

I tillegg til aktivitetsløypa kan du få omvisning i utstillingen "Helse på spill", prøve å lafte et hus med vårt laftesett, spikke din egen pølsepinne og grille pølser på bålpanne, og besøke alle våre utstilinger!

Ps: Har du problemer med å bestille billett på nett, kan du også komme og kjøpe billett i døra hos oss!

Arkeolog for en dag

  •  (Foto/Photo)

Har du noen gang tenkt på hvor mye rart som finnes begravd nede i bakken?

Som "arkeolog for en dag" kan barna grave opp merkelige og mystiske gjenstander fra jorda. Kan det være et bein som har tilhørt en dinosaur, mynter fra en gammel skatt eller kanskje det er et gammelt redskap du har funnet? 

Troll, huldre og overtro

  •  (Foto/Photo)

Visste du at det fantes en hulder i Ullensaker før? Og har du hørt om trollet Brattvollsbrusen? Dette er to av skikkelsene du kan møte på omvisning i utstillingen "Huldra ved Svarttjern", som handler om magi, trolldom og overtro i Ullensaker i gamle dager. 

Barnas egen utstilling

Gjenstandene barna har funnet i "utgravningene" rengjøres og stilles ut i barnas egen utstilling med barnas egen utstillingstekst. Hva tror barna at de har funnet, og hva kan vår egen museumskonservator fortelle om gjenstandene? 

Utstillinger, kafe og frilek

I tillegg til aktivitetsløypa er museet og utstillingene åpent som vanlig. Du kan prøve laftesettet, hinderløypa eller spille helsespillet, eller slappe av i kafeen med vafler, kaffe, brus, is eller gammeldags godteri.

Forhåndspåmelding på aktivitetsløypa

I aktivitetsløypa rullerer barna på tre stasjoner i grupper på fem - dette sikrer at vi klarer å holde "enmetern". Første runde starter klokka 11.00 og varer til 12.20, neste runde starter 13.00 og varer til 14.20. Forhåndspåmelding er nødvendig for å være med på disse aktivitetene.

Meld deg på her:

Barnas museumsdag

Vær med på utgravninger, finn spennende gjenstander, lag din egen utstilling og bli med på omvisning! Aktivitetsløype kl. 11.00 - 12.20 og 13.00 - 14.20. Begrenset plass, forhåndspåmelding på mia.no/ullensaker


Tid og sted
Ullensaker museum18. oktober 2020 kl. 11.00 – 15.00