Trainee
Photo/Background /

MiA Trainee

Nyhetsbrev #1

April 2020

Photo/Background /

Hva er MiA Trainee?

MiA Trainee er et pilotprosjekt som skal utarbeide en modell for et inkluderende og bærekraftig kompetanseprogram for kulturminner. Målet er en utprøvd kvalifiseringsmodell som kan tas i bruk av andre aktører.

MiA Trainee tilbyr et fleksibelt kvalifiseringsprogram for unge mellom 18 og 30 år som mangler formell kompetanse, hvor innholdet tilpasses den enkelte deltakers forutsetninger og mål. Det er et mål at deltakerens arbeidssted har tilknytning til deltakerens lokalsamfunn.

MiA Trainee gjennomføres i samarbeid med NAV og Viken fylkeskommune. Etter endt løp er målet at deltakerne skal over i arbeid, eller videre utdanning med mål om fagbrev eller kompetansebevis. MiA Trainee vil, i samarbeid med Viken fylkeskommune, sertifisere den kompetansen deltakerne har tilegnet seg.

Photo/Background /

Vi er i gang!

På grunn av korona-situasjonen har vi måttet endre litt på tidsskjemaet vårt, men nå er vi endelig i gang! Våre første deltakere startet opp i traineeprogrammet 27. april hos Museumstjenesten i MiA. Her skal de få grundig opplæring i arkiv- og gjenstandsforvaltning av våre erfarne konservatorer Katja, Kim og Kirsten. Det ligger flere arkiv klare til systematisering, katalogisering og registering, så deltakerne har mer enn nok å henge fingrene i fremover.

 • (Fra venstre) Traineene Nikolai og Isabelle, og prosjektleder i MiA Trainee Markus Bølgen Bronebakk (Foto/Photo)
  1/3
  (Fra venstre) Traineene Nikolai og Isabelle, og prosjektleder i MiA Trainee Markus Bølgen Bronebakk (Bilde 1 av 3)
 • Trainee Isabelle godt i gang med fjerning av stifter i arkivmaterialet. (Foto/Photo)
  2/3
  Trainee Isabelle godt i gang med fjerning av stifter i arkivmaterialet. (Bilde 2 av 3)
 • Trainee Nikolai støvsuger regnskapsbøker. (Foto/Photo)
  3/3
  Trainee Nikolai støvsuger regnskapsbøker. (Bilde 3 av 3)
Photo/Background /

Samarbeid med

 • (Foto/Photo)

Vi har inngått et samarbeid med NAV Lillestrøm om rekruttering av deltakere. MiA Trainee legger vekt på en lokal tilknytning for deltakerne, og da så vi det som naturlig å innlede et samarbeid med nye NAV Lillestrøm, som dekker de tidligere kommunene Skedsmo, Fet og Sørum. Vi ble tatt godt imot, og det ble raskt tydelig at her var det gode muligheter for å samarbeid om å få folk tilbake til utdanning eller ut i arbeid. Vi har nå rekruttert våre første deltakere hos NAV Lillestrøm, og flere skal det bli.

Photo/Background /

Samarbeid med

 • (Foto/Photo)

Vi har inngått et samarbeid med Viken fylkeskommune for kvalitetssikring av vårt traineeprogram. Innholdet i deltakerløpene knyttes til aktuelle læreplaner i relevante fag, og Viken fylkeskommune bidrar med å kvalitetssikre våre opplæringsplaner slik at deltaker får et kvalifiseringsbevis etter endt deltakelse som gjør at de blir bedre rustet til videre utdanning eller jobbsøking.

Photo/Background /

Vil du vite mer?


Besøk oss på nett, eller følg oss på Facebook og Instagram!