Hopp til hovedinnhold

Avslutter læretiden med stil

Ninni Andrea Borge har nå blitt svenn i møbeltapetsererfaget. Møbelet hun viser etter endt svenneprøve oser av kvalitet i alle ledd.

Etter 2 år og 9 måneder i lære gjennomførte Ninni en flott svenneprøve. Vi gratulerer vår ansatt i MiA som nå avslutter og starter opp for seg selv.

Svenneprøven omfatter planlegning med tegning, dokumentasjon og egenvurdering av arbeidet. Svennestykket er Risørstolen som er designet av Hans Monrad fra Monrad møbler.

Arbeidet med stolen begynner med bare treverket og alt bygges opp fra bånd og stålfjærer som knytes og strammes både i rygg og sete. Videre formes fasongen på stoppen med alfagress som skal sys i riktig fasong, deretter legges det på ull og man gir møbelet spenst med krøllhår. Når stoppingen er unnagjort trekkes hele stolen trådrett.

Hele arbeidet fra planlegging til ferdig møbel skal være gjennomført på 10 dager. Ninni var i god rute og arbeidet raskt og godt.  Stoffet hun har valgt å trekke med er norsk ull fra Gudbrandsdalen ullvarefabrikk. Møbelet oser av kvalitet i alle ledd. Lærebedriften, Møbeltapetserermester Inger Eide, gratulerer sin lærling og ønsker henne lykke til videre.

  • 1/1