Hopp til hovedinnhold

Kurvmaking

  • May Tove Berg Lindås er godkjent som fagansvarlig i lærebedriften Pilihjertet, Skudeneset Gaard i Søgne, Vest-Agder. Kristine Hognerud Træland ser frem til en spennende tid som kurvamakerlærling hos May Tove.

Hyggelig gjensyn med May Tove Berg Lindås, snart 5 år etter at hun fikk svennebrev i kurvmakerfaget. Etter endt opplæring som lærling i Kulturringen, har May Tove drevet Pil i hjertet kurvmakerverksted og og kursvirksomhet på Skudeneset gaard i Søgne. 

Kristine Hognerud Træland ønsket seg lærlingeplass og har allerede fått prøve seg i verkstedet. Nå skrives det lærekontrakt og Kristine må ta fatt på 3 1/2 års læretid før hun kan avlegge svenneprøve. 

May Tove erfarer at interessen for kurvmaking er stigende, og det er flott å kunne gi utdanning i Norge. Hun måtte selv til Danmark for å lære faget.

  • 1/3
    Kreativitet , sterke never, en god porsjon tålmodighet og en faglig dyktighet er gode egenskaper i kurvmakerfaget. Det er bare fantasien som begrenser. May Tove har også fagbrev i blomsterdekoratørfaget og kombinerer ofte fletteproduktene til både interiør og hagebruk.
  • 2/3
    Skudeneset gaard er et sted for kreativitet og snart nytelse når de første vindruene blir avlet til vinproduksjon. Det er en spennende og innovativ fremtidsbedrift i et flott miljø.
  • 3/3
    En overfylt og fallferdig låve har nå sett dagens lys etter istandsettelse av vertskapet selv. Her finnes showroom, verksted, kurslokaler og overnattingsmuligheter for de som skulle ønske det. Det oser håndverk både av lokaliteter og kurvmakerprodukter. Lykke til May Tove 🙂
Museum24:Portal - 2024.05.16
Grunnstilsett-versjon: 1